Jakub Tílesch Kremnica

Mládež spolu s verejnosťou navrhuje podobu námestia pred kinom Akropola

Kremnica 19. augusta - Mladí ľudia a verejnosť sa dnes podvečer stretli v Kremnici, aby spoločne navrhli budúcu podobu námestia pred kinom Akropola, ktoré sa nachádza v centre mesta.Ako TASR pripomenula PR manažérka Nadácie Ekopolis Henrieta Hrinková

Cieľom programu je podporiť projekty mladých ľudí v oblasti kultúry, športu, umenia a životného prostredia.
V súčasnosti sa pred kinom nachádzajú zničené lavičky, smetné koše a nepestovaná zelená plocha. „Okrem veľkej šachovnice tu nenájdete nič, čo by robilo priestranstvo zaujímavým. Vlastníkom pozemku je Mesto Kremnica,“ povedala Lucia Skokanová, programová manažérka Nadácie Ekopolis.
Výsledkom projektu OZ 1115 má byť upravený priestor pred kinom Akropola. Majú tu pribudnúť zelené plochy, lavičky, smetné koše, stojany na bicykle a niekoľko umeleckých prvkov, ktoré skultúrnia a zatraktívnia celý priestor.
Na plánovacom stretnutí sa rozhodne, ako by mal priestor pred kinom Akropola v budúcnosti vyzerať. Účastníci pomenujú silné aj slabé stránky priestoru, dohodnú sa na jeho úpravách, spresnila Skokanová. Nápady a názory ľudí premietne architekt do štúdie, podľa ktorej sa uskutoční obnova námestia. Projekt by mal byť zrealizovaný do konca roka 2010.
OZ 1115 je organizáciou mladých ľudí, ktorá v Kremnici pôsobí od roku 2006. Združenie prevádzkuje budovu mestského kina, v ktorej organizuje rôzne kultúrno-spoločenské aktivity.
Program Think Big vyhlásila spoločnosť Telefónica O2 Slovakia v spolupráci s Nadáciou Ekopolis.

Zdroj: TASR.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM