Martin Károly Basketbal

Mladší minižiaci postúpili na Majstrovsvá Slovenska

Mladší basketbaloví minižiaci MŠK BK Žiar nad Hronom postúpili už 4 kolá pred koncom Majstrovstiev stredoslovenskej oblasti do finále. Naposledy sa to podarilo žiarskej zostave pred siedmymi rokmi. Včera 5. marca porazili s prehľadom chlapcov z ŠKP

Majstrovstvá oblasti BB, TN a ZA v basketbale mladší mini, 8.kolo, 5.3.2011

MŠK BK Žiar nad Hronom : ŠKP Banská Bystrica 59:22 /35:9/

Šály 18, Horváth 15, Holička 6, Mokroš 5, Mihálka 4, Majer 3, Páleníková 2, Nagy 2, Záhorec 2, Šarkozy 1, Dérer 1

MŠK BK Žiar nad Hronom : ŠKP Banská Bystrica 56:27 /30:10/

Šály 12, Horváth 10, Záhorec 8, Majer 7, Mokroš 6, Nagy 5, Mihálka 2, Dérer 2, Holička 2, Páleníková 2

Už 4 zápasy pred koncom Majstrovstiev stredoslovenskej oblasti mali mladší minižiaci v prípade víťazstva možnosť definitívne rozhodnúť o svojom postupe na finálový turnaj Majstrovstiev SR. Naposledy sa to v tejto kategórii podarilo Žiarčanom pred dlhými 7 rokmi, keď teraz už súčasní juniori a muži, Kysela, Štefanec, Bulko, Truben, Vrtík a Šoltés, vybojovali v roku 2004 vo Svite strieborné medajly. Či aj táto partia hráčov, ročník narodenia 2000, bude pokračovať podobným spôsobom v ich úspešných majtrovských šľapajách, ukáže až čas.

V každom prípade však istota, sebavedomie a hlavne herná kvalita boli aj v tomto zápase s Banskobystričanmi na strane najmladších žiarskych basketbalistov. Dôrazná obrana, prehľad v hre a pekné prihrávky s presným zakončením nenechali nikoho na pochybách, že veľkú šancu už malí Žiarčania z rúk nepustia.

Tí sa teda už teraz môžu pokojne pripravovať na veľký zážitok, ktorý ich čaká posledný májový víkend, Majstrovstvá Slovenska v basketbale mladších minižiakov.

Norbert Nagy, tréner

Popis fotografie v galérii: Horný rad zľava: Marek Vinarčík, Adam Lupták, Richard Holička, Peter Štábel, Viliam Majer, Tomáš Mokroš, Jakub Nagy, Norika Páleníková
Dolný rad zľava: Filip Šarkozy, Timotej Kvapil, Matúš Dérer, Samuel Horváth, Matej Záhorec, Matúš Šály, Viktor Mihálka

Miniziaci ZH
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM