Barbara Dallosová Šport

Mladšie ročníky zažiarili: O týchto Žiarčanoch zrejme ešte budeme počuť!

V najkratšom mesiaci v roku toho stihli žiarski karatisti absolvovať nemálo. Darilo sa najmä mladším talentom.

Ilustračný obrázok k článku Mladšie ročníky zažiarili: O týchto Žiarčanoch zrejme ešte budeme počuť!
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Žiarski karatisti môžu vkročiť do ďalšieho mesiaca motivovaní a spokojní. Február priniesol športovcom z MŠK Žiar nad Hronom okrem úspechu dievčat na Majstrovstvách Európy aj množstvo domácich ocenení, na ktorých sa podieľali najmä mladé talenty.

Nádielka kovov zo Zvolena

Druhý mesiac v novom roku odštartovali žiarski karatisti v neďalekom Zvolene na druhom kole Stredoslovenského zväzu karate – Zvolen Cup 2018 (4.2.2018). Súťaž postavila Žiarčanov proti konkurencii vyše štyroch stoviek pretekárov zo Slovenska a Rumunska. Ako spokojne konštatuje žiarsky tréner Ľubomír Striežovský, MŠK Žiar nad Hronom sa spomedzi 45 štartujúcich klubov umiestnil na 2. mieste.

Zlato pre žiarsky klub vybojovali Ariana Nikoleta Čela, Olívia Černáková, Karolína Kortišová, Milan Laurov, Šimon Sečkár, Zdenko Vanka a Michal Výrtostko. Striebro pridali Kornélia Bugárová, Timotej Martykán a Maxim Uhrík a o bronz sa postarali Urban Beňo, Alexandra Biela, Kornélia Bugárová, Olívia Černáková, Adam Hudec, Tamara Martykánová, Roman Neuschl, Jakub Šimko /2×/ a Patrícia Vanková.

Boj o postupové body

Ďalšou výzvou pre našich športovcov bolo prvé kolo Slovenského pohára. Ako priblížil Striežovský, v Trenčíne nastúpilo do bojov 466 pretekárov zo 48 klubov z celého Slovenska. Žiarčania sa tvrdej konkurencie nezľakli a vybojovali si prvé postupové body na májové Majstrovstvá republiky.

,,Jediné zlato vybojovala Ivana Gahírová. O striebro sa postarali Ariana Nikoleta Čela, Olívia Černáková /2×/, Bibiána Černáková, Adam Hudec, Martina Kopčanová, Luca Preisser a Maxim Uhrík. Bronz vybojovali Olívia Černáková, Bibiána Černáková, Šimon Ďurian, Adam Hudec, Nikola Kršiaková, Jakub Šimko, Maxim Uhrík a Mathias Uhrík," vymenúva medailové zisky svojich zverencov Striežovský.

Budapešť aj Orava

Ako pokračuje v bilancovní mesiaca tréner, 24. februára bojovali Žiarčania na dvoch frontoch. Tentoraz vyrážali na súťaž za hranice krajiny. ,,V Budapešti sa konal medzinárodný turnaj Hungarian Open. Tu naše farby hájili Aris Nikolas Čela, ktorý sa domov vrátil s bronzom a Ariana Nikoleta Čela, ktorá po jedinej prehre vo finále skončila so striebrom," vysvetľuje.

Väčšia časť, tvorená prevažne menej skúsenými pretekármi, nastúpila na priateľskom turnaji Orava Cup 2018. V konkurencii 352 súťažiacich z 39 klubov z celého Slovenska sa Žiarčania opäť dokázali presadiť.

Jediné zlato a k tomu obrovský pohár podľa slov trénera vybojoval najskúsenejší člen výpravy Zdenko Vanka. So striebrom domov odišli Bibiána Černáková, Nikola Kršiaková, Timea Kučerová a Natália Veisová. Zbierku umiestnení uzavreli bronzom Adam Dolnický, Šimon Ďurian, Ivana Gahírová, Adam Hudec, Erik Sklenka, Jozef Šipkovský, Maxim Uhrík a Mathias Uhrík.

,,Je veľmi dobré, že popri výsledkoch našich najskúsenejších pretekárov už na seba upozorňujú aj mladší členovia pretekárskeho družstva. Pevne veríme, že aj oni sa postupom času vypracujú medzi slovenskú špičku, tak ako ich starší kluboví kolegovia," dodáva na záver Striežovský.

Titul. foto: zľava – tréner Ľ. Striežovský, Nikola Kršiaková, Jozef Šipkovský, Maxim Uhrík, Adam Hudec, tréner Vladimír Neudeker (Oravský pohár)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM