Barbara Dallosová Kultúra

Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Žiari a okolí, ktoré vám spríjemnia voľné dni

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Žiari nad Hronom a okolí môžete nazbierať aj takéto zážitky...

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Žiari a okolí, ktoré vám spríjemnia voľné dni
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Koncert pre dobrých ľudí

piatok o 18:00 hod., Art Café, Banská Štiavnica
Koncert venovaný všetkým, ktorí napriek nepriazni podmienok a osudu dokázali tak veľa v oblasti, kde iní zlyhávajú. Výťažok z koncertu, na ktorý je dobrovoľné vstupné, sa použije na podporu projektov zameraných na prácu s deťmi. Hrajú TN3, Tomáš Gregor a Bad Karma Boy.

Vernisáž výstavy Zlatý zub

piatok o 19:00 hod., Galéria Schemnitz, Banská Štiavnica
Jarmila Mitríková (1986) a Dávid Demjanovič (1985) je autorská dvojica, ktorá na výtvarnej scéne spoločne funguje od roku 2009. Na výstave Zlatý zub predstavia okrem ich najnovších kolorovaných pyrografií, aj keramické sochy a objekty vytvorené v priestoroch fabriky na žiaruvzdorné materiály.

Hrozba z nebies

piatok o 20:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom
Audiovizuálny program o asteroidoch a ich pristátiach na zemskom povrchu vo Hviezdnej sále doplní demonštrácia aktuálnej oblohy s pomocou planetária a sprievodným slovom lektora. Za priaznivého počasia sa uskutoční pozorovanie večernej oblohy astronomickým ďalekohľadom.

Divadlo L&S: Meno

sobota o 19:00 hod., MsKC Divadelná sála, Žiar nad Hronom
Inscenácia Meno alebo Komédia, ktorá sa našťastie nestala Vám, zaručene prostredníctvom skvelého obsadenia a mimoriadneho situačného humoru pobaví každého diváka.

Šiesta Žiarska moto jazda

sobota od 10:00 hod., parkovisko pod OD Prior, Žiar nad Hronom
Poslami jari v našom nie sú iba pučiace kvety, ale aj nablýskané vrčiace stroje, ktoré tu už tradične štartujú sezónu. Žiarska moto jazda bude tento rok písať svoj šiesty ročník. Viac informácií aj program obľúbeného podujatia sme vám priniesli TU.

LUNETRDLO: Obvoďák

nedeľa o 17:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
KlubArt a MsKC Žiar nad Hronom si dovoľujú pozvať priaznivcov amatérskeho umenia na predstavenie OBVOĎÁK v podaní Ľupčianskeho netradičného divadla čiže LUNETRDLO.

KINOTIP: Spotlight

nedeľa o 19:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom
Novinárska dráma s dvomi Oscarmi na konte prichádza aj do žiarskej kinosály. Skutočný príbeh, v ktorom reportéri amerického denníka The Boston Globe odhalili masívny škandál zneužívania maloletých predstaviteľmi miestnej arcidiecézy. Prípad nemal dopad len na hŕstku obvinených duchovných, ale otriasol celou katolíckou cirkvou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM