Katarína Reiterová Kultúra

MsKC potvrdilo vystúpenie Lordov v Žiari: Tohtoročný Mikuláš bude metalový

Už tohto roku, presnejšie 7. decembra, si fanúšikovia metalu prídu na svoje. Exkluzívne v Žiari sa totiž predstaví fínska skupina Lordi. Pozrite, koľko budú stáť vstupenky na tento koncert.

Ilustračný obrázok k článku MsKC potvrdilo vystúpenie Lordov v Žiari: Tohtoročný Mikuláš bude metalový
Zdroj: Dnes24.sk

Už v piatok sme vám ako prví priniesli informáciu, že v Žiari sa chystá veľkolepé vystúpenie fínskej skupiny Lordi. Dnes nám túto informáciu potvrdilo aj Mestské kultúrne centrum. „Sme veľmi radi, že sa nám opäť podarilo pre Žiarčanov získať niečo výnimočné. Koncert sa koná vďaka spolupráci s agentúrou EPG, v rámci ktorej sme v minulosti dokázali do nášho mesta priniesť také metalové hviezdy ako boli Tarja Turunen či Hammerfall. Spolupráca s EPG by mala v budúcom roku pokračovať ďalšími koncertmi zvučných svetových mien,“ povedal nám dnes producent MsKC Janko Kulich.

Slovenská zastávka v Žiari bude jedinou na ich aktuálnom turné nazvanom podľa posledného albumu „To Beast Or Not To Beast“ nazvanom „Beast Of Not Tour Beast 2013 Tour“. Kapelu tvorí 5 členov, ktorí fungujú nielen pod maskami, ale, samozrejme, aj pod prezývkami: Amen, Mana, Hella, Mr. Lordi a Ox.

Po Viedni či Prahe vystúpia aj v Žiari

Takmer vianočná časť turné prebehne v mestách ako Viedeň, Praha, Karlsruhe, Budapešť, Mníchov, St. Etienne, ale LORDI si tento rok zahrali aj na megafestivale v Japonsku nazvanom LOUD PARK. Hrávajú tam aj veličiny ako OZZY Osbourne a podobní, takže kto dostane pozvánku na LOUD PARK, je to synonymom úspechu.

Koncert LORDI však nebude vystúpením jednej kapely. „S kapelou v rámci turné prídu aj dvaja ich hostia. Podrobnosti budeme vedieť v blízkej dobe,“ dodáva Kulich.

Veľkolepá bude nielen šou, ale aj technika

Zaujímavosťou je aj to, že kapela k svojej show poslala aj zoznam techniky a svetelného parku, ktorý je v konečnom dôsledku tak veľký a náročný, že jeho cena presahuje vysoko honorár kapely. „Takže tu pôjde o dôkladne pripravenú vizuálnu (nielen hudobnú) zábavu,“ prezrádza Ján Poliak z usporiadateľskej agentúry EPG, ktorá má koncert pod záštitou. Kvôli tomu, že hudobníkom býva v maskách asi poriadne horúco, čo znásobujú aj svetlá a svetelné efekty, kapela žiada aj nemálo výkonných ventilátorov k chladeniu svojich členov.

A teraz už informácia o cene za vstupné na túto šou. „Ceny vstupeniek budú už od 17 eur, predpredaj vstupeniek už čoskoro,“ dodáva producent MsKC Janko Kulich na záver.

Foto: www.lordi.fi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM