Martin Károly Kultúra

Muziky pod Poľanou predstavia 15 ľudových hudieb

Hriňová 26. augusta - Zhruba 15 ľudových hudieb zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska sa predstaví na IV. ročníku festivalu Muziky pod Poľanou, ktorý sa uskutoční v nedeľu 29. augusta v Hriňovej.

Podujatie sa podobne ako vlani a predvlani uskutoční na lúkach pri kostole v časti Raticov Vrch.

Keďže organizátori tento rok nezískali podporu Vyšehradského fondu, účinkujúcich ľudových hudieb bude o niečo menej ako vlani. Organizátori však navyše pripravili ešte jeden program, na ktorom sa predstavia stále populárnejšie slovenské ženské spevácke skupiny.
Už tradíciou sa stáva predpoludňajšia svätá omša v rímsko-katolíckom kostole v centre Hriňovej a nasledujúci sprievod konských záprahov na Raticov Vrch.

Popoludňajší galaprogram ľudových hudieb má názov Javorovie husličky… Tie sú totiž nosným hudobným nástrojom všetkých primášov ľudových hudieb. Súčasťou podujatia bude aj výstava s tematikou Podpoľania v exteriéri kostola.

Prvý ročník festivalu sa konal začiatkom septembra 2007 pri hoteli na vrchole Poľany. Po skončení festivalu, pri ceste domov, zahynulo vtedy v autobuse, ktorý viezol folklórny súbor Hriňovčan, päť ľudí. Podľa organizátorov festival sa v areáli na Raticovom vrchu osvedčil. Presvedčila najmä skvelá scenéria a lepšia dostupnosť.

Zdroj: TASR ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM