Martin Károly Rôzne

N. BAŇA: Poslanci odvolali prednostu, primátorka nesúhlasí, dala podnet prokuratúre

Prednostu Mestského úradu (MsÚ) v Novej Bani Andreja Kopernického odvolali tamojší poslanci. Prejavili tak svoje výhrady voči jeho činnosti. Za odvolanie bolo deväť z 13 poslancov. Primátorka Anna Miháliková podala voči ich rozhodnutiu podnet na prok

Šéfka mestského úradu si myslí, že nešlo ani tak o nespokojnosť zákonodarcov s činnosťou prednostu, ako o to, že mali výhrady voči jeho osobe. Podľa nej prednosta stál za viacerými úspešnými projektmi, na ktoré mesto získalo nemalé finančné prostriedky.

Ako TASR povedal hlavný kontrolór mesta Ján Havran, poslanci svojim hlasovaním na mimoriadnom zastupiteľstve prejavili takýmto spôsobom svoje výhrady voči jeho činnosti. „Poslanci ho nielen odvolali, ale aj zrušili funkciu prednostu. Ich krok je plne legitímny,“ uviedol.

Primátorka najprv odmietla podpísať uznesenie zastupiteľstva, o niekoľko dní sa však rozhodla, že prednostu predsa len uvoľní. „S prednostom sme sa dohodli, že do 28. februára si bude čerpať dovolenku a potom na úrade pracovný pomer skončí,“ povedala TASR. „Atmosféra na úrade nebola dobrá. Nechcem, aby sa medziľudské vzťahy ešte zhoršovali,“ dodala.

Chod MsÚ v Novej Bani zabezpečuje v súčasnosti 35 ľudí. Mesto má približne 7300 obyvateľov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM