Barbara Dallosová Správy

Na Etape o 33 parkovacích miest menej: Rozhodli o tom obyvatelia v petícii, pozrite dôvody

Problémom azda všetkých slovenských sídlisk je nedostatok parkovacích miest. V žiarskej mestskej časti Etapa ich naopak ubúda na podnet obyvateľov. Prečo je to tak a z akej ulice desiatky miest zmizli? Čítajte viac...

Ilustračný obrázok k článku Na Etape o 33 parkovacích miest menej: Rozhodli o tom obyvatelia v petícii, pozrite dôvody
Zdroj: Dnes24.sk

Pod petíciu, ktorou obyvatelia mesto o zrušenie parkovacích miest žiadali sa podpísalo 146 ľudí. Za pomoci mestských poslancov za obvod Etapa svoj cieľ aj splnili. Mesto ich žiadosti vyhovie a zo Svitavskej ulice zmizne viac než 30 parkovacích mi­est.

„Petícia sa prerokúvala aj za účasti poslancov Veroniky Balážovej, Moniky Balážovej a Martina Sklenku, ktorí sú zvolení za tento obvod. Aj na základe stanoviska poslancov, ktorí podporili petíciu, sa tak tieto parkovacie miesta budú rušiť. Ide celkom o 33 parkovacích miest, ktoré boli vytvorené na chodníku za bytovým domom,“ uviedla na oficiálnom mestskom webe prednostka mesta Mariana Páleníková.

Dôvodom občianskej iniciatívy bolo rušenie nočného kľudu. ,,V týchto miestach pravidelne parkovali mladí ľudia, ktorí si aj v neskorých nočných hodinách nahlas púšťali hudbu a správali sa hlučne," povedala pre ziar.dnes24.sk poskankyňa Monika Balážová.

Vodiči zvyknutí tieto parkovacie miesta využívať teda budú musieť hľadať iné alternatívy. Môžu využiť parkovanie v medziblokových priestoroch alebo na vzdialenejšom parkovisku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM