Barbara Dallosová Samospráva

Na Etape odštartovali ozajstnú jar prvými zmenami: Po chodníkoch má prísť na rad aj parkovanie

Vynovené chodníky aj ďalšie parkovacie miesta. To sľúbilo mesto obyvateľom Etapy. Pracovať sa už na sídlisku začalo.

Ilustračný obrázok k článku Na Etape odštartovali ozajstnú jar prvými zmenami: Po chodníkoch má prísť na rad aj parkovanie
Zdroj: TASR

V Žiari nad Hronom začali s prácami na oprave chodníkov v miestnej časti Etapa. ,,Vymieňa sa povrch chodníkov, pričom niektoré časti starého povrchu sú už vyfrézované," uviedol v tejto súvislosti vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Práve peniaze na opravu ciest a chodníkov tento rok tvoria jeden z najvýraznejších výdavkov. Radnica naň z mestského rozpočtu vyčlenila 200 000 eur, čo je najviac za posledných šesť rokov. Celkovo by mali byť opravené približne tri kilometre chodníkov, pričom väčšina z nich je podľa Baláža práve na Etape.

Problém s parkovaním v tejto časti mesta by malo vyriešiť aj nové značenie parkovacích miest. Na Tajovského ulici sa vytvoria z jestvujúceho pozdĺžneho státia ďalšie parkovacie miesta, ktoré budú zmenené na šikmé státie. Celkovo tak pribudne 30 nových parkovacích miest. Na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa má pritom riešiť aj zámer súkromníka, ktorý chce na sídlisku stavať súkromné garáže.

Nedávno sme dali našim čitateľom možnosť obrátiť sa s problémami či postrehmi priamo na primátora Petra Antala. V online prenose s primátorom padli otázky aj otázky práve zo spomínanej mestskej časti Etapa. Pozrite si všetky postrehy, ktoré sa dostali Antalovi na stôl.

Čítajte tiež:

Radnica má na stole záverečný účet, ten prehovoril aj o dlhoch: Tipnite si, ktorý úver je najvyšší!

Zdroj: TASR/ Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM