Martin Károly Rôzne

Na Krahuliach sa začalo lyžovať

Krahule 25. decembra - Oddnes si môžu milovníci hôr a zimných športov vychutnávať lyžovačku aj v lyžiarskom stredisku Ski Krahule pri Kremnici. Podmienky na lyžovanie sú momentálne v stredisku ideálne. "Máme 40 cm snehu, krásne počasie, polojasn

Novinkami tohtoročnej sezóny sú nový detský vlek s dĺžkou 450 m či nový ratrak na úpravu zjazdoviek. Krahule sú jedno z najbližších lyžiarskych stredísk smerom od juhu Slovenska, vzdialené len dva kilometre od geografického stredu Európy. „Sme v nadmorskej výške 900 až 1068 metrov, tak ako Donovaly, čo ľudia málokedy vedia. Mnohí si predstavujú, že je to jedno z tých nižšie položených stredísk,“ podotkol.

Stredisko má k dispozícii päť vlekov a jednu štvorsedačkovú lanovku s kapacitou 2400 ľudí za hodinu. Nachádzajú sa tu tri zjazdovky, všetky južne orientované, čo je podľa Urblíka výnimočné. Keďže sú stredne až mierne náročné a 200 metrov široké, sú podľa jeho slov ideálne na rodinné lyžovačky spojené s oddychom.

Všetky tri sú zasnežované, pričom stredisko zvýšilo tento rok kapacitu zasnežovania o 20 percent a prikúpilo aj snežné delá. Paletu služieb v stredisku dopĺňajú aj veľkokapacitné parkoviská, vzdialené od zjazdoviek 50 metrov, a niekoľko penziónov.

Zdroj: TASR Foto: Žiar24

[color=#ff0000]­Súvisiaci článok [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.121840_Na-Skalke-od-soboty-s-jednym-skipassom-a-za-1-Euro!]Na Skalke od soboty s jedným skipassom[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM