Barbara Dallosová Správy

Na Krahuliach je v akcii unikátny spôsob zasnežovania: Lyžovačka hrozí už o pár dní!

Hoci vonku to tak nevyzerá, zdá sa, že je čas vyťahovať z pivníc lyže. Špeciálny zasnežovací systém používa okrem Krahúl na celom Slovensku len Štrbské pleso. Zasnežovať dokáže už pri nulových teplotách. Čítajte.

Ilustračný obrázok k článku Na Krahuliach je v akcii unikátny spôsob zasnežovania: Lyžovačka hrozí už o pár dní!
Zdroj: Dnes24.sk

Biela perina si v posledných rokoch dáva poriadne načas. Zima prichádza neskôr a v menšej intenzite. Lyžiarske strediská vyťahujú zbrane v podobe umelého snehu. Stredisko Ski Krahule juh prichádza tento rok s absolútnou novinkou. Vďaka nej sa tento rok historicky prvý raz na Krahuliach zasnežovalo už v novembri.

Nemusia čakať na mínusy

S novým systémom môžu na Krahuliach zasnežovať už keď sú teploty na nule. Zasnežovací vylepšovák začali testovať už tento týždeň. „Ide o špeciálne zariadenie vmontované do snežného systému, ktoré mení štruktúru vody. Takto vytvorený sneh je suchší, sypkejší, jeho vločky sú menšie a životnosť dlhšia," vysvetľuje majiteľ lyžiarskeho strediska Vladimír Urblík. Podľa jeho slov sa takto vyrobený sneh neroztopí až do štyroch stupňov nad nulou.

Kedy si zalyžujeme?

Nová technológia by mohla zaplniť svahy už onedlho. Testovanie zatiaľ dopadlo dobre, podľa Urblíka zasnežovali pri nula stupňoch Celzia. Na otázku, kedy Krahule privítajú prvých lyžiarov odpovedá: ,,Predpokladáme, že by to mohlo byť už o päť až šesť dní."

Všetko ale podľa neho závisí od počasia.

Krahule už zasnežujú: Aktuálne FOTO z webkamery!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM