Michal Majer Rôzne

Na letisku Sliač by sa mali obnoviť civilné lety

Na letisku Sliač by sa mali po takmer dvoch rokoch obnoviť civilné lety. Pozastavené boli začiatkom mája 2009, kedy sa začala rekonštrukcia vzletovej a pristávacej dráhy s využitím finančných zdrojov NATO. V súčasnosti sa už finalizujú kroky k vytvor

„Plánované obnovenie civilných letov vyplýva z dohody medzi našim rezortom a ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Prílety, odlety, vzlety a pristátia budú v réžii MO SR. Samotné handlingové a odbavovacie služby poskytne Letisko Sliač, a.s.,“ priblížil minister obrany Ľubomír Galko.

Podmienkou na obnovenie letov pre civilné lietadlá je získanie povolenia na poskytovanie leteckých navigačných služieb pre civilnú letovú prevádzku od Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Letisko ho môže získať iba na základe certifikačného auditu, ktorý prebehne v apríli.

Modernizácia letiska Sliač bude pokračovať aj výstavbou skladu pohonných hmôt a mazív za viac ako päť miliónov eur. Projekt bude financovaný z prostriedkov členských štátov NATO. Samotnú výstavbu bude realizovať subjekt, ktorý vzíde z medzinárodného výberového konania, na ktoré už Ministerstvo obrany SR vyhlásilo medzinárodnú súťaž. Výstavba skladu by mala byť dokončená v júli 2012.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM