Martin Károly Kultúra

Na lutilskom country bále aj český herec Vydra

Po úspešnom minuloročnom nultom ročníku si milovníci koní opäť prišli na svoje uplynulú sobotu, 26.júna 2010, na country bále v Kultúrnom dome v Lutile. Václav Vydra do sály pricválal priamo na koni.

Organizátorom podujatia je skupina piatich ľudí združujúcich sa v skupine Lutilskí kovboji. „Tento rok prijal pozvanie špeciálny hosť z Čiech, herec Václav Vydra, ktorý tiežchová kone. Okrem toho sa predstaví country skupina Vodopád a tanečníci zo skupiny Blue Train, ktorí okrem vystúpenia budú učiť hostí tancovať country tance,“ hovorí jeden z organizátorov podujatia Dušan Štefan.

To že sú zúčastnení naozajstní milovníci koní dokázali hneď na začiatku, keď na jednom z nich pricválal do sály aj samotný Vydra: „Lutilu sme si pre country bál vybrali najmä preto, lebo tu chováme naše kone a máme dobré vzťahy s tunajším starostom, ktorý nám vždy vychádza v ústrety najmä bezplatným prenajatím sály,“ odpovedá Štefan na otázku, prečo práve Lutila. Vzápätí ho dopĺňa aj manželka Mária, ktorá dodáva, že cieľom podujatia je najmä príjemné stretnutie s priateľmi, ktorí podobne ako oni milujú kone. „Country bále zvyknú byť v obciach, ale určite patria k ojedinelejším atrakciám.

Skupinu Lutilskí kovboji tvorí okrem manželov Štefanových, aj otec Márie Štefanovej Ľudovít Kicko a ich priatelia Evka Branická s Norom Čechom. „Vo večerných hodinách sa hostia môžu tešiť na elektrického býka a celý bál uzavrieme tradičným kankánom,“ uzatvára Mária Štefanová.

Katarína Pružinová

Lutilski kovboji
32
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM