Martin Károly Rôzne

Na novú cestu si ešte počkajú...

Žiar nad Hronom – Zničené cesty a chodníky po zimnej sezóne nie sú v mestách ničím výnimočným. Tento každoročne sa opakujúci problém strpčuje život nejednému z nás. Svoje o tom vedia aj majitelia garáží na ulici Dukelských hrdinov. Akurát že príjazdo

„Betón je dopraskaný a plný výtlkov. Platíme dane a zákonné poistky, no, bohužiaľ, na opravu tohto úseku cesty sa peniaze v mestskej kase už roky nevyčlenili,“ povedal Ján, dlhoročný majiteľ jednej z garáží.

„Chápem, že sú aj dôležitejšie výdavky, no táto cesta je z roka na rok horšia. Garáž som si kúpil preto, aby som ochránil auto pred znehodnotením, no paradoxne práve to robím, keď do garáže idem,“ netají svoj postoj Andrej.

Majitelia garáží majú teda v celej záležitosti jasno. Zhodujú sa na tom, že príjazdová cesta potrebuje opravu ako soľ. Myslia si tiež, že pokiaľ sa cesta neopraví, je len otázkou času, kedy začnú vznikať škody na podvozkoch áut.

„Vieme, že príjazdová cesta ku garážam na ulici Dukelských hrdinov si vyžaduje rekonštrukciu povrchu vozovky. Ciest a chodníkov, ktoré ju potrebujú, je však v našom meste veľa,“ povedal hovorca mesta Martin Baláž. Dodal tiež, že pre mesto sú prioritné najmä tie cesty a chodníky, ktoré využívajú všetci obyvatelia mesta. „Verím, že pokiaľ mesto dokáže vyčleniť nejaké finančné prostriedky, bude možná aspoň provizórna oprava,“ dodal na záver Baláž, ktorý netajil, že je to však hudba budúcnosti.

(JF)

Garaze zh
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM