Barbara Dallosová Rôzne

Na prestížnom cestovateľskom blogu určili naj miesta v strednej Európe: Očarilo ich i jedno z našich končín!

Náš región sa dočkal zaujímavej pozornosti. Na prestížnom cestovateľskom blogu vybrali za jedno z najkrajších miest v strednej Európe jedno, ktoré máme priamo pod nosom.

Ilustračný obrázok k článku Na prestížnom cestovateľskom blogu určili naj miesta v strednej Európe: Očarilo ich i jedno z našich končín!
Zdroj: TASR

Na jednom z najznámejších cestovateľských blogov na svete s názvom Kami a zvyšok sveta uverejnili zoznam 29 najkrajších miest v strednej Európe. Medzi mestami ako rakúsky Kitzbühel či slovinské Jezersko sa objavili aj tri naše lokality. A to Bardejov, Špania Dolina, no našinca určite najviac poteší zmienka o neďalekej a naozaj úchvatnej Banskej Štiavnici.

Banskú Štiavnicu v blogu spomínajú ako jedno z najkrajších malých európskych mestečiek, v ktorom sa kedysi ťažilo obrovské bohatstvo. „Zachované banské priestory pod mestom je možné v rámci turistických bádaní navštíviť,“ uvádza sa v blogu s tým, že za zmienku stoja i záhradu s obrími sekvojami, mestské hradby či sakrálne pamiatky.

,,Banská Štiavnica patrí do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO a rozhodne stojí za návštevu!," vyzýva cestovateľský blog turistov.

Čítajte tiež:

Dnes magnet na turistov, kedysi nenápadné banské mestečko: Archívne FOTO Banskej Štiavnice!

VIDEO, ktoré vás vytrhne z reality: Rozprávkový pohľad na náš región z vtáčej perspektívy!

Obľúbený štiavnický tajch včera a dnes: Tieto dve fotky delí 57 rokov, jedno sa ale nezmenilo!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM