Barbara Dallosová Správy

Na rade je žiarsky zimák: Mesto opäť staví na Technické služby

Po vynovenej športovej hale a futbalovom štadióne je na rade žiarsky zimák, ktorý zíva prázdnotou už roky. Mesto opäť zverí práce vlastnej firme.

Ilustračný obrázok k článku Na rade je žiarsky zimák: Mesto opäť staví na Technické služby
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zimný štadión slúžil Žiarčanom od sedemdesiatych rokov, v roku 2009 ale zatvoril svoje brány a s ním v meste skončil i hokej. Po zimnom športovom stánku je zo strany obyvateľov dopyt a mesto už niekoľko rokov hľadá riešenie, ako jeho fungovanie obnoviť. Na januárovej návšteve mesta prisľúbil premiér Robert Fico radnici na tento účel milónovú injekciu.

Ako pred časom potvrdil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, dotáciu už má mesto na účte a ďalší milión eur chce vyčleniť z vlastného rozpočtu.

Pred pár týždňami mesto slávnostne otvorilo zrekonštruovaný futbalový štadión v Parku Štefana Moysesa. Pod práce sa podpísala mestská eseročka Technické služby a ako naznačil primátor Peter Antal na ostatnom rokovaní Mestského zastupiteľstva (28.9.), Technické služby budú mať pod taktovkou aj zimný štadión.

,,V priebehu októbra predložíme materiál týkajúci sa zimného štadióna, realizátorom budú opäť Technické služby. Sedávame nad tým už pravidelne, meníme projektovú dokumentáciu, aby sme vedeli za tie peniaze, ktoré vieme vyčleniť z rozpočtu a ktoré sme dostali, urobiť štadión, za ktorý sa nebudeme hanbiť," uviedol na rokovaní primátor.

Podľa vízie žiarskej radnice by malo ísť o komplexnú rekonštrukciu objektu a štadión by mal začať opäť slúžiť do konca roka 2018.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM