Barbara Dallosová Správy

Na tejto ceste si treba dať bacha: TOTO je najnehodovejší úsek v Žiari!

Len za prvých šesť mesiacov tohto roka sa v Žiari stalo niekoľko desiatok dopravných nehôd. Mnohé z nich majú ale spoločného menovateľa. A to práve jednu cestu. Možno ňou aj vy jazdíte každý deň, pozrite!

Ilustračný obrázok k článku Na tejto ceste si treba dať bacha: TOTO je najnehodovejší úsek v Žiari!
Zdroj: Dnes24.sk

Klesajúce čísla

Počet dopravných nehôd v našom meste podľa hovorkyne KR PZ medziročne klesá. ,,V roku 2012 bol celkový počet dopravných nehôd v územnom okrese Žiar nad Hronom 149,“ hovorí Kováčiková. Ľahko zranených bolo pritom 42 ľudí, ťažko zranených 20, a vyhasnutých životov bolo na našich cestách 5.

V minulom roku už bol počet nehôd o pár desiatok nižší. Bolo ich 118. Ľahko zranených bolo o dvoch viac než v predošlom roku, teda 44, ťažko zranených bolo len sedem a obete na životoch neboli žiadne. Rok 2013 si ale predsa v niečom drží svoje prvenstvo. Až 73 dopravných nehôd malo totiž rovnakú príčinu. Privysokú rýchlosť.

Najnebezpečnejší úsek

Rok 2014 sme ešte len načali ale už za jeho prvú polovicu bolo v Žiari niekoľko búračiek. ,,Od januára do konca júna tohto roka došlo v Žiari nad Hronom k 65 dopravným nehodám,“ hovorí o číslach Kováčiková. Hneď na to dodáva, že na našich cestách nezahynul počas tohto roka nikto, no traja ľudia obišli s ťažkými zraneniami a 30 ich bolo zranených ľahko.

Z celkového počtu 65 nehôd sa 12 stalo na jednej a tej istej ceste. A tou je cesta cesta I/50, teda žiarska ul. SNP. Zdá sa ale, že na rýchlosť si tento rok dávame väčší pozor než v predchádzajúcom roku. Tá medzi najčastejšie príčiny tohtoročných nehôd nepatrí. Tými hlavnými sú podľa hovorkyne porušenie povinnosti účastníka cestnej premávky a porušenie povinnosti vodiča.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM