Barbara Dallosová Správy

Na žiarskom sídlisku sa už stavia: Pribudne obchod aj ihrisko

Pod oknami panelákov panuje stavebný ruch. Požiadavka mať obchod a zónu pre deti prišla priamo od obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Na žiarskom sídlisku sa už stavia: Pribudne obchod aj ihrisko
Zdroj: Dnes24.sk

V nových domoch na konci mesta bývajú Žiarčania už takmer dva roky. Dve novostavby so 48 bytmi majú byť začiatkom novej obytnej časti, ktorá sa môže rozrastať smerom na sever mesta. Názov Sever novému sídlisku i prischol.

Obchod pod oknami

V súčasnosti sa má na severnom konci Žiaru, ktorý je od centra dosť vzdialený, skvalitniť občianska vybavenosť. Spoločnosť Remeslo Stav, ktorá realizovala aj stavbu bytových domov, tu začala s výstavbou obchodu s potravinami a rozličným tovarom. Termín ukončenia je podľa informácií z radnice predbežne stanovený na prelom novembra a decembra tohto roku.

Ihrisko do konca novembra

Okrem obchodu pribudne pod oknami panelákov, v ktorých býva mnoho mladých rodín, tiež detské ihrisko.

,,Realizuje ho firma Timba, od ktorej sme obstarali aj perníkovú chalúpku v Parku Štefana Moysesa. Spoločnosť je to špecialistom na výrobu detských ihrísk. Takýto projekt sme tento rok plánovali, keďže nám tu vzniká nové sídlisko a v budúcnosti by mohli pribudnúť ďalšie domy. Požiadavky umiestniť sem nejaké detské prvky prišla priamo od obyvateľov," uviedol pre Žiar24 vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Stavba ihriska už podľa Baláža prebieha a hotová by mala byť do konca novembra. Obsahovať má zostavu rôznych herných prvkov, pieskovisko či váhadlovú hojdačku. Neskôr pribudnú pružinové hojdačky a ďalšie prvky.

Ako pokračoval Baláž, mesto už v návrhu rozpočtu na tento rok s vytvorením ihriska počítalo, celkové náklady však ešte konkretizovať nevedel.

,,Zatiaľ je ihrisko zabezpečené páskami, práce stále prebiehajú, takže zatiaľ sa nemôže používať," zdôraznil na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM