Barbara Dallosová Správy

Na Žiarsky okres sa valí poriadna divočina: Lejak a krúpy, plus niečo navyše!

Majte sa na pozore. Meteorológovia vydali pre okres Žiar nad Hronom výstrahu, chystá sa na nás vraj divoké počasie. Kedy to má prísť?

Ilustračný obrázok k článku Na Žiarsky okres sa valí poriadna divočina: Lejak a krúpy, plus niečo navyše!
Zdroj: TASR

Pokiaľ sa chystáte von, nezabudnite si pribaliť aj dáždnik. Ako uvádzajú odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ), v okrese Žiar nad Hronom sa ojedinele očakáva výskyt búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

„S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 60 – 90 km/h,“ píše sa na stránke SHMÚ. Meteorológovia pre okres Žiar nad Hronom vydali výstrahu prvého stupňa, ktorá platí vo štvrtok od 18:00 hod. do piatkového poludnia.

Intenzita sprievodných javov je podľa odborníkov zo SHMÚ v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Okrem búrok vydali meteorológovia pre náš okres výstrahu aj pred vetrom. Ten má na horách miestami dosiahnuť rýchlosť až 90 – 105 km/h. Táto výstraha platí od od štvrtku obeda až do sobotnej polnoci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM