Barbara Dallosová Kultúra

Nadšený hudobník Polemicu: Na žiarske publikum sa mi minuli všetky superlatívy!

Jedným z najväčších lákadiel deviateho ročníka City festu bola skupina Polemic. Žiarčanmi doslova vyprosíkaní hudobníci to roztočili krátko po ôsmej večer a už po prvej skladbe bol pod pódiom neskutočný nátresk. Peter ,,Petko“ Opet chválami na Žiarčanov nešetril...

Ilustračný obrázok k článku Nadšený hudobník Polemicu: Na žiarske publikum sa mi minuli všetky superlatívy!
Zdroj: Dnes24.sk

Keď v sobotu krátko po ôsmej zazneli v žiarskom parku prvé trúbky, všetok dav začal migrovať pod pódium. Pôdu najznámejšej slovenskej SKA kapele pripravil legendárny Modus. ,,Už keď sme vyšli na pódium bolo tu veľa ľudí, mysleli sme ale, že to už ani nemôže viac narásť po tom Moduse, ale našťastie sme sa mýlili. Prajeme tým ďalším kapelám, čo pôjdu po nás, nech to majú tiež takéto búrlivé,“ povedal nám tesne po koncerte zadýchaný, no usmiaty Peter Opet prezývaný Petko.

Hoci v Žiari Polemic nehral prvýkrát, podľa Petkových slov chlapci dúfajú, že ani posledný. ,,V Žiari sme už hrali dávnejšie, možno päť alebo šesť rokov dozadu, to bolo ale neporovnateľné. To bolo vo vnútri a to je veľký rozdiel. Na festival prídu ľudia aj na iné kapely, je to rozmanitejšie, pomiešanejšie, stretnú sa mladšie aj staršie generácie… Dá sa povedať že sme v Žiari hrali prvý raz– vonku,“ opisuje Petko svoje dávnejšie skúsenosti so žiarskym publikom.

Kapela, ktorá ročne absolvuje vyše 40 festivalových vystúpení sa vraj do nášho mesta vráti rada. ,,Veľmi radi sa sem vrátime, keď opäť s organizátormi nájdeme spoločný termín,“ hovorí Petko s úsmevom.

Na otázku, či je publikum v Žiari niečím špecifické odpovedá: ,,Boli skveli! Čo sa týka žiarskeho publika, ja už som ho tak vychválil, že by som musel pozrieť do slovníka či ešte existujú superlatívy, ktoré som nepoužil,“ dodáva Petko so smiechom.

Foto: DuPe

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM