Martin Károly Krimi

Nahlásenie bomby v Kauflande vyjde chlapcov draho

Žiar nad Hronom 12. januára - Žiarska polícia objasnila prípad nahlásenie bomby v hypermarkete. Išlo o zábavu štyroch chlapcov. Jednému z nich, 16-ročnému Žiarčanovi hrozí až jednoročný trest. Kauflandu vznikla škoda 5 500 Eur.

Poverený príslušník už obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy 16-ročného chlapca zo Žiaru nad Hronom. V nedeľu (8.1.) v popoludňajších hodinách, okolo 15.00 hodine, sa obvinený stretol pred obchodným domom s tromi kamarátmi a rozhodli sa, že pôjdu pozrieť na strechu obchodného domu,“ začína s príbehom štyroch chlapcov krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Ich zámer ale odhalil príslušník SBS, mladí Žiarčania pred ním utekali. Neskôr si boli v nákupnom centre obzrieť fľašu s alkoholom, ktorú sa podarilo nedávno odcudziť ich kamarátovi. Cestou z Kauflandu ale uvideli tabuľu s nástenku s inzerciou pri hlavnom vchode.

"Jeden z nich napísal na lístok, že predá protézu s vymysleným telefónnym číslom. Následne na to obvinený napísal na ďalší lístok text: „ V Kauflande je Bum Bomba“. Lístok nechal na stole a všetci vyšli von z obchodného domu, najskôr sa na tom zabávali a potom odišli preč, pokračuje Faltániová s absurdným príbehom.

Lístok našiel občan zaniesol ho na recepciu hypermarketu a tá upovedomila políciu. "Operatívno-pátracou činnosťou príslušníkov kriminálne polície sa podarilo podozrivú osobu vypátrať. Obvinený sa počas výsluchu k spáchaniu uvedeného skutku priznal, čo vo svojich výpovediach potvrdili aj svedkovia. Obchodnému domu vznikla škoda odhadnutá na 5500 eur. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky, keďže obvinený je mladistvý, hrozí mu polovičný trest, dodáva krajská hovorkyňa na záver.

/mak/

[color=#ff0000]­Súvisiaci článok: [/color] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.123181_V-Kauflande-nahlasili-bombu]V Kauflande nahlásili bombu[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM