Barbara Dallosová Správy

Nájde hotel, odporučí zjazdovku: Turistická apka o Kremnici už aj pre Android, ako to funguje?

Dlho očakávaný turistický sprievodca Kremnicou už aj v podobe mobilnej aplikácie pre Android. My sme sa pozreli, ako nový tromf na turistov vyzerá a funguje...

Ilustračný obrázok k článku Nájde hotel, odporučí zjazdovku: Turistická apka o Kremnici už aj pre Android, ako to funguje?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Moderný portál pre návštevníkov mesta spustili v Kremnici ešte na jar. Svoju premiéru mal web visitkremnica.com v materinskom jazyku, krátko na to ale pribudli anglická a nemecká mutácia.

Apku zabrzdil problém

Kremnické Kultúrne a informačné centrum (KIC) vtedy avizovalo i vznik mobilnej aplikácie, ktorá mala byť akousi verziou stránky do vrecka. Aplikáciu, rovnako ako samotný web, robila žiarska eseročka GIBOX. Ako termín spustenia aplikácie sa pôvodne skloňoval prelom júna a júla, ten sa však pre technické komplikácie výrazne oddialil.

Pre zariadenia Apple bola aplikácia spustená začiatkom augusta. Do zariadení s operačným systémom Android si môžu návštevníci Kremnice stiahnuť šikovného pomocníka až teraz.

Ako na to?

Aplikácia pre Android nesie rovnaký názov ako web, z ktorého vychádza – Visit Kremnica. V mobile ju môžete mať zadarmo a za niekoľko sekúnd, stačí si ju stiahnuť cez Obchod Play. Doplniť svoju výbavu aplikácií i touto turistickou rukoväťou sa zatiaľ rozhodlo len šesť používateľov Androidu. Prístupná je iba pár dní.

Po inštalácii aplikácia turistu privíta rovnakým vstupným menu so štyrmi sekciami, aké má i rovnomenná webová stránka – Poznávajte v Kremnici, Relaxujte v Kremnici, Podujatia v Kremnici a Služby v Kremnici.

  • V sekcii Poznávajte v Kremnici nájde návštevník mestečka informácie o minulosti mesta, jeho banských a technických pamiatkach a podsekcia Múzeá a expozície milovníkov histórie nasmeruje na jednotlivé expozície muzeí.
  • S rozsiahlou kategóriou Relaxujte v Kremnici si poľahky naplánujete celý výlet či dovolenku. Sekcia ponúka hutné informácie o možnostiach turistiky a cykloturistiky či konkrétne tipy na výlety. Na letné dni odporúča návštevu kúpaliska Katarína, počas blížiacej sa zimnej sezóny zase podá návštevníkom praktické informácie o zjazdovkách i bežkárskych dráhach.
  • Kremnické gagy, Cechové hody kremnické, Kremnická bašta, Biela stopa, Big air v meste, Veľkonočné vajce… To je len zlomok tradičných podujatí spätých s mestom, ktoré návštevník nájde v sekciiPodujatia v Kremnici.
  • Služby v Kremnici je sekcia najmä pre turistov, ktorí sa v historickom mestečku či už plánovane alebo neplánovane zdržia na dlhšie než jeden deň, ale i pre tých, ktorí jednoducho vyhladli. Apka pomôže vybrať vhodné ubytovanie i s podrobnými údajmi ako vybavenie izieb, wifi pripojenie a.t.ď. Okrem toho sekcia ponúka zoznam stravovacích zariadení, kaviarní a barov. Tých, ktorí sa v neveľkom mestečku ešte nezorientovali, tiež nasmeruje do banky, na poštu či do najbližšej lekárne.

Môže vás zaujímať:

Súťaž o najkrajšie mesto o pár dní končí: Kremnica sa vyšplhala až na takúto priečku!

Pravá ruka turistu v Kremnici - takto vyzerá aplikácia pre Android
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM