Barbara Dallosová Rôzne Správy

Najlepší čas na lyžovačku: Strediská pri Žiari hlásia poriadne snehové pokrývky

Perinbaba sa v posledných hodinách poriadne činila. Sneh pokryl ulice a cesty, ale aj svahy. Pozreli sme sa, koľko centimetrov snehu hlásia okolité strediska.

Ilustračný obrázok k článku Najlepší čas na lyžovačku: Strediská pri Žiari hlásia poriadne snehové pokrývky
Zdroj: TASR

Prírodný sneh poprašuje ulice miest aj zjazdovky. Deti si sneh v našich končinách užívajú už od rána, pred domami rastú snehuliaky a z pivníc sa vo veľkom vyťahujú sánky. V Kremnických a Štiavnických vrchoch zase nastáva vrchol sezóny.

Prvou lastovičkou medzi lyžiarskymi strediskami v regióne boli tento rok SKI Krahule. Snežné delá sa tento rok spustili v historicky najskoršom termíne a rekordne skoro teda začala aj sezóna. Prví lyžiari otestovali sneh už pred prvým decembrovým víkendom. Teraz sa už lyžiari na Krahuliach tešia z prírodného snehu.

Ako uvádza stredisko na svojom oficiálnom webe, podmienky sú veľmi dobré, stále sneží a hrúbka snehu dosahuje 50 cm. Rovnakú vrstvu snehu, a teda pol metra, hlási aj neďaleké stredisko Skalka arena. Na Skalke sú momentálne štyri stupne pod nulou.

Ešte vyššou vrstvou bielej krásy sa chváli najjužnejšie položené lyžiarske stredisko na Slovensku, Salamandra resort pri Banskej Štiavnici. Na svojich svahoch hlási 80 cm snehu a v prevádzke je aj klzisko, ktoré je súčasťou areálu.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM