Martin Károly Basketbal

Najmladší žiarski basketbalisti zabodovali na medzinárodnom turnaji BADEM

Najmladšie žiarske basketbalové nádeje sa v dňoch 11.-13.júna zúčastnili silne obsadeného turnaja BADEM 2010 v Žiline. Na Slovensku ide o najväčší a najlepšie organizovaný basketbalový turnaj mládeže.

Družstvo mladších minižiakov MŠK BK Žiar nad Hronom, tvorené chlapcami narodenými v roku 2000, obsadilo v konkurencii 12 tímov vynikajúce** 2.miesto**. Naposledy sa takýto úspech v tejto kategórii podaril súčasným žiarskym juniorom, ale to už je dlhých 8 rokov. Či aj z týchto chlapcov vyrastú raz majstri Slovenska alebo reprezentanti, ukáže až čas. Ich  výkonnosť a ambície do budúcej sezóny v rámci Slovenska si však mohli overiť už teraz na tomto prípravnom turnaji, ktorého sa zúčastnili okrem popredných slovenských družstiev aj traja účastníci z Poľska.

Výsledky žiarskych minibasketbalistov sú príjemným prekvapením. V skupine A, kde sa hralo systémom každý s každým, odohrali 5 zápasov, všetky víťazne. Ľahko si poradili so Sereďou a nečakane bez problémov aj s poľskou Wroclawou. V najťažšom zápase skupiny sa potrápili so Žilinským Áčkom, ktoré však predčili v individuálnej technike a aj pohyblivejším prejavom. Žilinské Céčko na rozbehnutých Žiarčanov jednoducho nemalo. Sobotný večerný zápas s Dolným Kubínom v dusnej a prehriatej telocvični bol bojom o každú loptu a hlavne o postup do nedeľného finále. V druhom polčase sa nakoniec prejavila väčšia kvalita, zohratosť a vyrovnanejší káder žiarskych basketbalistov.

Vo finále sa s poľským Przemyslom, ktorý suverénne vyhral B skupinu, pokúsili Žiarčania nadviazať na výborné výkony, ale o víťazovi rozhodla nakoniec menšia fyzická a aj mentálna vyspelosť žiarskych tretiakov-štvrtákov. Vyfaulovanie hráčov prvej päťky zamiešalo celou zostavou Žiaru a na rýchlejších a vyhratejších Poliakov hráči MŠK BK jednoducho nemali. Hral sa však na slovenskú úroveň špičkový minibasketbal, skóre 62:45 za 4X6minút čistého času hovorí o všetkom.

Tím mladších minižiakov MŠK BK Žiar nad Hronom podával na turnaji disciplinovaný a sympatický výkon. Všetci 15-ti chlapci bojovali napriek úmorným teplotám v telocvični v každom zápase a zaslúžia si za svoj výkon absolútnu pochvalu. Dúfajme, že im najlepší herný prejav zo všetkých zúčastnených slovenských družstiev vydrží aj v sezóne 2010/11, ktorá sa začne už v októbri.

Výsledky MŠK BK v skupine:
MŠK BK Žiar nad Hronom : Lokomotíva Sereď 44:14 /27:8/
MŠK BK Žiar nad Hronom : WKS WROCLAW (POL) 55:25 /30:12/
MŠK BK Žiar nad Hronom : Victoria Žilina A 34:29 /20:18/
MŠK BK Žiar nad Hronom : Victoria Žilina C 44:21 /26:6/
MŠK BK Žiar nad Hronom : BK Juniori Dolný Kubín 54:34 /33:15/
Finále: MŠK BK Žiar nad Hronom : MUKS PRZEMYSL (POL) 45:62 /24:35/

** Konečné poradie:**
1. MUKS PRZEMYSL (POL) ** 2, MŠK BK Žiar nad Hronom**
3, MBK Victoria Žilina A

Hráč MŠK BK Žiar nad Hronom Richard Holička sa stal členom ALL STARS turnaja.

Badem 2010
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM