Barbara Dallosová Správy

Nájomníci môžu baliť kufre: Idú sa sťahovať, ihrisko dostanú ako darček!

35 nových bytov už svojich budúcich obyvateľov pozná. Mesto v týchto dňoch čaká už len na peniaze na odkúpenie. Leto sa kráti a nájomníci by sa mali vraj mali zabývať už o pár týždňov, čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Nájomníci môžu baliť kufre: Idú sa sťahovať, ihrisko dostanú ako darček!
Zdroj: TASR

Zoznam obyvateľov nových bytov v Žarnovici je už schválený. Tí vypisujú formuláre k nájomným zmluvám a čakajú len na chvíľu, kedy sa budú môcť nasťahovať. Podľa viceprimátorky mesta Aleny Kazimírovej už dlho čakať nebudú. 12 dvojizbových bytov, 16 jedzoizbových a šesť garzónok by malo byť obývaných už na jeseň.

Keď budú peniaze, bude sa bývať

,,V súčasnosti čakáme, kedy nám nabehnú finančné prostriedky, aby sme mohli vyplatiť firmu, ktorá realizovala bytový dom,„ podotkla viceprimátorka. Kúpu bytového domu mesto realizuje vďaka úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a z dotácie z ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. ,,Celková obstarávacia cena bytového domu je 1,448 milióna eur. Z toho poskytnutý úver zo ŠFRB predstavuje 869.000 eur a rozdiel – 579.000 tvorí dotácia z ministerstva,“ vysvetlila Kazimírová.

Ak všetko pôjde tak, ako má, už začiatkom septembra by podľa Kazimírovej mohli v bytoch nájomníci bývať.

Ihrisko ako darček

V okolí nového bytového domu pribudlo aj detské ihrisko, ktoré mestu daroval zhotoviteľ bytového domu. Samospráva sa postarala aj o opravu priľahlej komunikácie. Tá prebieha práve v súčasnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM