Barbara Dallosová Rôzne

Smutná pozvánka: Pohreb najsilnejšieho bojovníka Mateja (†24) bude v stredu :(

Život je nespravodlivý. Tí, čo chcú najviac žiť, umierajú, a tí, ktorí si to ani nezaslúžia, žijú ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Smutná pozvánka: Pohreb najsilnejšieho bojovníka Mateja (†24) bude v stredu :(
Zdroj: archív M. Tótha

Opustil nás inšpirujúci človek. Po boji so zákernou chorobou zomrel mladý Kremničan Matej Tóth.

Kto ho poznal, vie, že azda nikto sa nedokázal o svoj život pobiť viac než on. Chorobe povedal nie dokonca niekoľkokrát. Prvý raz ochorel ako osemnásťročný, vyliečil sa, rakovina sa však vrátila. Po úspešnej transplantácii kostnej drene Matej zvíťazil nad osudom druhý raz. Keď sa choroba ukázala opäť, bol znovu odhodlaný nedať jej šancu. To sa mu však nepodarilo.

Matejova sestra napísala na jeho profil na sociálnej sieti príspevok s poďakovaním. ,,Píšem Vám, lebo sa Vám chceme s rodičmi NESKUTOČNE POĎAKOVAŤ!!!!! Poďakovať za všetku energiu, čas, pomoc, slová, súcit, myšlienky, modlitby ktoré ste Matejkovi venovali a stále venujete. Za úplne všetko, čo ste pre neho robili. Za Vašu podporu, nádej ale predovšetkým za všetku tú NEKONEČNÚ LÁSKU!!!!!! Ste úžasní!!! Ak by ste mali čas a chceli sa rozlúčit – príďte. Z CELÉHO SRDCA VÁM ĎAKUJEME!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!," oznámila sestra prostredníctvom Facebooku.

Posledná rozlúčka s Matejom Tóthom sa bude konať v stredu 28.9. o 15:00 hod. v Dome smútku v Kremnici a sv. omša v Kostole sv. Alžbety o 14:00 hod.

Matej bol známy aj ako organizátor charitatívneho turnaja Zasmečuj deťom zdravie, ktorého výťažok putoval na detskú onkológiu. Tento september to bolo prvý raz, čo Matej na vlastnej akcii chýbal. Turnaj však s pomocou priateľov organizoval z nemocnice.

Písali sme tu: Kremničan Matej (23) pár dní pred transplantáciou: Prvý raz si nezahrá na vlastnom turnaji

Mateja si ale navždy budeme pamätať v prvom rade ako človeka, ktorý život skutočne vedel žiť. Každý svoj deň si užil so širokánskym úsmevom. Česť jeho pamiatke.

Pozrite aj: VIDEO: Kremničan Matej (23) zažil adrenalínové šialenstvo, akrobatické kúsky v rýchlosti 380 km/h!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM