Barbara Dallosová Správy

Najvyšší čas prezuť vášho tátoša: Pozreli sme sa na ceny v žiarskych autoservisoch!

Vonku je stále chladnejšie a prichádza správna chvíľa na každoročný jesenný rituál, prezúvanie pneumatík. Koľko tento rok v Žiari za prezúvačku zacvakáte, sme zisťovali v troch servisoch. Čítajte.

Ilustračný obrázok k článku Najvyšší čas prezuť vášho tátoša: Pozreli sme sa na ceny v žiarskych autoservisoch!
Zdroj: TASR

Vaše auto ešte nie je vystrojené do zimných podmienok? Poponáhľajte sa, rána sú každým dňom chladnejšie. A ak chcete vedieť, či sa cestou treba zastaviť aj v bankomate, pozrite, ako sa tento rok hýbu ceny. Na naše otázky odpovedali v žiarskych servisoch Citroën Harmónia, Titan a Auto Kollár.

Rozhodujú disky

Táto veta odznela v každej z troch odpovedí. V zásade ale platí, že pod 15 eur našom meste auto neprezujete. ,,Ceny začínajú na 15-tich eurách, najvyššia hranica je asi 30 eur. Zaleží to samozrejme, od diskov," hovoria o cenách v autoservise Ti­tan.

V servise Auto Kollár je najnižšia cenová relácia rovnaká. ,,Máme dve fixné ceny. 15 eur stojí prezutie s vyvážením, keď už sú gumy na diskoch. Za kompletné prezutie s vyvážením zaplatíte 24 eur," vysvetlili nám.

Od novembra zmena!

Na tú nás upozornili v autorizovanom servise Citroën Harmónia. ,,Od 1.11.2014 musí byť v pneumatikách snímač tlaku, ktorý vodiča upozorní na podhustenú pneumatiku. Platí to len pre nové autá, ktoré pôjdu do prevádzky od tohto dátumu," povedal Viliam Lauko zo žiarskej predajne Citroën Harmónia.

Ceny sa v tomto autorizovanom servise od ostatných výrazne nelíšia. ,,Ceny prezutia sa u nás pohybujú od 15 do 30 eur. Závisí to pritom od viacerých faktorov – najmä či sa prezúva len z disku alebo ide o celé kolesá," hovorí o cenách Lauko.

Na záver tiež dodáva, že nie dôležité len koľko prezutie stojí, ale aj ako je zrealizované. ,,V každom servise si treba dávať pozor, či pri demontáži a montáži nepoužívajú vzduchové vyťahovanie, to totiž môže auto poškodiť," upozorňuje Lauko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM