Barbara Dallosová Kultúra

Najvyšší čas sa začať rozhodovať, ako stráviť víkend: Niekoľko inšpirácií zo Žiaru a okolia, ktoré môžu zlákať aj vás

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže niekoľko zaujímavých tipov. Žiarčania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Najvyšší čas sa začať rozhodovať, ako stráviť víkend: Niekoľko inšpirácií zo Žiaru a okolia, ktoré môžu zlákať aj vás
Zdroj: Dnes24.sk

Koncert: Millhouse

piatok, 21:00 hod., Kino Akropola Kremnica
Millhouse je na scéne od roku 2007. Dva krát reprezentovala Slovensko na medzinárodnej súťaži kapiel Emergenza, má za sebou jedno EP “Alea Iacta Est” a v minulom roku na seba upozornila úspešným singlom Mangy Wolf, ku ktorému vznikol aj videoklip. Kapela nedávno vydala svoj debutový album “Event Horizon”, pod hlavičkou vydavateľstva go2stage a odohrali svoj set na festivaloch ako Pohoda 2014, Bratislava Waves či Cinematik. V Akropole zahrajú akustický koncert.

Osem hrozných

sobota, 19:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom
Westernový thriller z dielne legendárneho Quentina Tarantina. Niekoľko rokov po občianskej vojne sa zasneženým kopcami Wyomingu rúti dostavník. Vezie sa v ňom John Ruth (Kurt Russell), lovec ľudí, známy aj ako „Kat“, a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čaká odmena, vypísaná na jej hlavu, ju proces a slučka. Po ceste stretnú dvoch mužov – majora Marquisa Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojaka, z ktorého sa tiež stal obávaný lovec ľudí a Chrisa Mannixa (Walton Goggins), južanského odpadlíka, ktorý o sebe tvrdí, že je novým šerifom v meste, kam majú všetci namierené.

Biela stopa 2016

sobota a nedeľa, Štadión Rudolfa Čillíka
Bežkárske preteky pri Kremnici s viac než 40 ročnou tradíciou každoročne lákajú nadšencov tohto športu i z ďalekých kútov Európy. Tento rok bude Bielej stope patriť posledný januárový víkend. Viac o podujatí sme písali tu: O Bielej stope padlo posledné slovo: Ako to tento rok bude s bežkárskym sviatkom?

Detský rozprávkový karneBál

nedeľa, 15:00 hod., MsKC Hlavná sála Žiar nad Hronom
Neviete ako vyplniť víkend svojim ratolestiam? Žiarske MsKC pozýva všetky detičky a rodičov na nádherný rozprávkový bál postavičiek. Spiderman, Superman, Elza, Zvonilka… Počas nedeľného popoludnia sa na karneBále do sýtosti vybláznia princezné aj hrdinovia.

Revenant Zmŕtvychvstanie

nedeľa, 19:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom
Najočakávanejší film sezóny. Skúsený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je so svojím synom na výprave s lovcami kožušín. Uprostred hlbokých lesov vzdorujú nečakaným útokom Indiánov a na svojej púti musia prekonávať nemilosrdnú, nezmapovanú krajinu plnú nástrah.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM