Barbara Dallosová Správy

Nálezy u mestských policajtov: Od kľúčov až po celé kufre, čo Žiarčania strácajú najčastejšie?

Stratené kľúče, doklady, či nebodaj celá peňaženka. V lepšom prípade skončia stratené predmety Žiarčanov na stanici Mestskej polície. V meste sa už našlo všeličo...

Ilustračný obrázok k článku Nálezy u mestských policajtov: Od kľúčov až po celé kufre, čo Žiarčania strácajú najčastejšie?
Zdroj: TASR

Práca žiarskych mestských policajtov, to nie je len riešenie a objasňovanie priestupkov. Mestská polícia (MsP) plní aj množstvo iných úloh, medzi ktorými je aj preberanie, uchovávanie a tiež vrátenie stratených vecí oprávneným majiteľom v rámci režimu vybavovania strát a nálezov.

118 stratených vecí

Správa o činnosti MsP za rok 2015 uvádza, aké predmety sa na stanici žiarskych mestských ocitli v priebehu uplynulého roka. Podľa správy v stratách a nálezoch skončilo celkom 118 predmetov.

Žiarčania najčastejšie strácali kľúče, či už od bytov, domov, alebo áut. Všetkých druhov nájdených kľúčov jednotlivo i vo zväzkoch, bolo celkom 26.

O jeden nález menej, teda 25 kusov, tvorili stratené doklady. Žiarčania postrácali napríklad občianske preukazy, vodičáky, či kartičky poistenca.

Peňaženky, ale aj kufre

Asi každého z nás obleje pot pri zistení, že vo vrecku či kabelke nevie nahmatať peňaženku. Tých skončilo na Mestskej polícii za minulý rok celkom 20, stratených mobilov zase policajti napočítali 14. V stratách a nálezoch skončili aj rôzne cennosti ako hodinky, šperky, retiazky, či prstene. Nie vždy ale šlo o drobné predmety. Obyvatelia mesta prišli aj o kabelky, tašky, batohy, či dokonca kufre, v počte celkom 7 kusov.

Na stanici skončili aj peniaze, a to nielen eurá. Finančná hotovosť v rôznych menách zahrňujúca bankovky aj mince bola v počte 10 kusov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM