Martin Károly Rôzne

Námestie pripravujú dňom i nocou

Kremnica 27. januára - Prípravy na piatkové šprinty v rámci 38. ročníka Bielej Stopy a sobotňajšieho podujatia Big Air v meste sú v plnom prúde. Dokončuje sa stavba 8,5 m vysokej konštrukcie určenej na skoky, zároveň sa námestie umelo zasnežuje.

Od nedele 23. januára, kedy sa so zasnežovaním začalo, vznikli na námestí dve obrovské kopy snehu. V noci z 26. na 27. januára sa začalo s úpravou terénu, pomocou ratraku. „Prirodzené sneženie pomohlo najmä na Skalke, na námestí sa nám situácia mierne skomplikovala, ale do piatku určite všetko zvládneme,“ vysvetľuje Libor Schmidt, z organizačného výboru TJ Bielej Stopy.

Organizátori sprievodného podujatia, Big Air v meste nádielku snehu oceňujú. „V tomto roku sme zdvihli vežu o dva metre, aby bola nájazdová rýchlosť vysoká,“ ozrejmuje Ondrej Horváth, organizátor 5. ročníku snowboard a freeski akcie Big Air v meste.

Diváci sa budú mať na čo tešiť, na piatkové City šprinty prisľúbili účasť aj zvučné mená v bežeckom športe, v sobotu zas budú môcť byť svedkami jedinečných skokov na lyžiach priamo na námestí.

Na svoje si prídu aj pretekári a diváci na Skalke. „Po snežení v utorok a stredu napadlo v Kremnických vrchoch cca 15–20 cm nového prachového snehu. Preto bude možné využiť celú trasu severného okruhu vrátane zvážnice okolo Vlčieho vrchu. Kratšia trať pre FT bude mať 25km a pôjde sa okolo Vlčieho vrchu bez strednej zvážnice priamo na Václavák a Skalku do cieľa.“ uvádza riaditeľ pretekov Ivan Petráš. 42 kilometrov dlhá trať EUROLOPPET bude smerovať okolo Vlčieho vrchu cez strednú zvážnicu a Kordícke sedlo na Skalku.

Program Bielej Stopy:

Piatok 28.1.2011 od 8:00 h. tréning na upravenej a označenej trati na Skalke

14:00 h. Biela stopa MINI preteky na 300m okruhu pre najmenšie deti na nám. M. R. Štefánika v Kremnici

17:30 h. oficiálne otvorenie 38. Bielej stopy na nám. M. R. Štefánika v Kremnici – program

18:00 h. (po otvorení pretekov) Biela stopa CITY SPRINT večerné otvorené preteky v šprintoch (voľnou technikou) na nám. M. R. Štefánika v Kremnici pre amatérov a pre profesionálov

Sobota 29.1.2011 10:00 h. Biela stopa freestyle 45 km – Euroloppet – FIS Hlavné preteky s hromadným štartom na 45km voľnou technikou so štartom aj cieľom na Skalke

10:00 h. Biela stopa freestyle 25 km – Euroloppet – FIS Preteky s hromadným štartom na 25km voľnou technikou so štartom aj cieľom na Skalke

od 11:00 h. Big Air v meste, Kremnica 2011 Druh eventu: Športovo-zábavné podujatie, preteky vo freestylovej lyžiarskej a snowboardovej disciplíne Big Air – skok na mostíku, doplnený o rôzne exhibície a sprievodné podujatia Miesto: Štefánikovo námestie, Kremnica Viac informácií na www.bigairvmeste.sk

od 17:30 h. Biela stopa race party v Kremnici, na ktorej budú slávnostne vyhlásené výsledky jednotlivých kategórií s množstvom sprievodného programu.

Nedeľa 30.1.2011 10:30 h. Biela stopa classic 25 km – Euroloppet – FIS Preteky s hromadným štartom na 25km klasickou technikou so štartom aj cieľom na Skalke

10:45 h. Biela stopa SNP Preteky s hromadným štartom klasickou technikou pre priamych účastníkov SNP so štartom aj cieľom na Skalke.

11:00 h. Biela stopa Junior Preteky s hromadným štartom klasickou technikou pre deti a mládež so štartom aj cieľom na Skalke.

[color=#ff0000]­Súvisiaci text Big Air v meste už 29. januára http://www.ziar24.sk/news.php?…

Zasnežujú kremnické námestie http://www.ziar24.sk/news.php?…

Námestie pripravujú dňom i nocou
1
Galéria
Namestie Kca
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM