Rôzne Správy

Nápaditá akcia v našom regióne: Letná škola esperanta priláka návštevníkov z 20 krajín

Hravou formou sa účastníci dokážu za týždeň naučiť komunikovať v esperante. Bonusmi budú koncerty či medzinárodný gurmánsky festival.

Ilustračný obrázok k článku Nápaditá akcia v našom regióne: Letná škola esperanta priláka návštevníkov z 20 krajín
Zdroj: TASR

Viac ako 180 účastníkov z 20 krajín privíta Letná škola esperanta od 15. do 23. júla v Banskej Štiavnici. Je určená pre začiatočníkov aj pokročilých. Hravou formou sa účastníci dokážu za týždeň naučiť komunikovať v esperante. Na podujatí budú prebiehať kurzy všetkých úrovní (A1-C2).

Putovná akcia zakotví u nás

,,Medzinárodné vzdelávaco-kultúrno-spoločenské podujatie je od svojho vzniku v roku 2007 putovné – každý rok sa esperantisti schádzajú v inom slovenskom meste. Vítaní sú záujemcovia všetkých vekových kategórií, ktorí majú záujem naučiť sa nový jazyk, spoznať zaujímavých ľudí a kultúru iných krajín," informovala PR manažérka Katarína Krutá.

Program pozostáva z niekoľkých častí. Doobeda bude prebiehať vyučovanie esperanta, poobede sa účastníci môžu zúčastniť výletov, prednášok, kurzov ručných prác, športových aktivít, tvorivých dielní, a večer ich čakajú akcie ako Medzinárodný večer, Večer národov, koncerty, premietanie filmov či diskotéka. ,,Vyučovanie esperanta bude prebiehať v piatich skupinách podľa jazykovej úrovne. Vyučovanie esperanta povedú skúsení učitelia z Katalánska, Francúzska, Slovenska, Poľska, aj Veľkej Británie, s bohatými medzinárodnými skúsenosťami," podotkla Krutá.

Čerešničkou bude gurmánsky festival

Kultúrny program obohatia koncerty. Vystúpi Kasi – nevidomý spevák a učiteľ hudby z Nemecka, JoMo z Francúzka, ktorý je zapísaný v Guinessovej knihe rekordov za najmnohojazyčnejší koncert (25 piesní v 25 jazykoch), ale aj reggae spevák Jonny M. Počas týždňa čakajú účastníkov aj diskotéky s medzinárodnou hudbou rôznych žánrov. Každý deň sa budú premietať filmy s esperantskými titulkami alebo priamo dabované v esperante.

Počas podujatia si na svoje prídu účastníci, ktorých zaujímajú kultúry sveta. Budú mať príležitosť spoznať chuť iných krajín. ,,Na Medzinárodnom gurmánskom festivale budú môcť bezplatne vyskúšať zahraničné špeciality, svetoznáme či zvláštne jedlá, ktoré sa v zahraničí bežne nedajú kúpiť. Každá krajina bude mať stôl na prezentovanie prinesených vecí a miestnosť sa tak stane tržnicou rozličných chutí," dodala Krutá.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM