Barbara Dallosová Rôzne Šport

Nápaditá akcia: Žiarske deti pustili mobily a vyrazili do telocvične, FOTO

Vyhnať deti do telocviční a na ihriská. To je myšlienkou úspešného projektu žiarskeho klubu. Pozrite si atmosféru na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Nápaditá akcia: Žiarske deti pustili mobily a vyrazili do telocvične, FOTO
46
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

V telocvični žiarskej dvojky sa konalo úvodné kolo NEMAK Žiarskej basketbalovej mikroligy. Nápad, o ktorom hovorí športový riaditeľ žiarskeho basketbalového klubu Norbert Nagy ako o suverénne najúspešnejšom klubovom projekte, vyhnal v piatok (27.4.) deti zo žiarskych základiek do telocvične. Ako vysvetľuje Nagy, presne o to totiž ide.

,,Projekt je určený pre deti prvého stupňa základných škôl, ročník narodenia 2008 a mladších. Hlavným cieľom projektu je rozšíriť základy mládežníckej pyramídy v Basketbalovom klube, zároveň však aj prilákať deti od počítačov a mobilov do telocvične, na ihriská. Turnaja sa aj v tomto roku zúčastňujú všetky štyri žiarske základné školy," vysvetľuje Nagy.

Samotná basketbalová mikroliga prebehne formou štyroch kôl, na každej škole sa odohrá jedno kolo systémom zápasov každý s každým. Všetky deti, ktorých sa v telocvični zišlo 60, sa obliekli do tričiek s logom turnaja. Tím jednotky do modrých tričiek, tím dvojky do žltých, tímu cirkevnej školy patrila oranžová farba a basketbalisti zo štvorky hrali v zelených tričkách.

Dvojka sa stala dejiskom šiestich veľmi dramatických zápasov. Ako s úsmevom konštatuje Nagy, v súbojoch viac ako presná ruka rozhodovalo nasadenie a behanie po telocvični hore-dole. Tu totiž nešlo o veľké víťazstvá, ale o to, aby si každé dieťa vychutnalo radosť zo športu.

,,Zápasy sa hrali na dva polčasy po 10 minút a striedalo sa „hokejovo“. Po uplynutí času každý hráč tímu ešte hádzal dva trestné hody a premenené hody sa pripočítali k výslednému skóre. Zápasy tak boli dramatickejšie a každý, aj ten, komu to nešlo úplne najlepšie, mal možnosť rozhodnúť o osude svojho tímu. Atmosféra v telocvični bola fantastická, deti svoje zápasy prežívali s veľkým napätím a za hlasného povzbudzovania," opisuje Nagy s dôvetkom, že ďalšie kolo čaká malé talenty 10. mája, pre zmenu, na štvorke.

Výsledky zápasov 1.kola NEMAK ŽBM:

  • Dvojka – Cirkevná 22:24 (8:9)
  • Jednotka – Štvorka 43:21 (32:11)
  • Dvojka – Štvorka 20:19 (6:11)
  • Jednotka – Cirkevná 28:24 (19:14)
  • Cirkevná – Štvorka 26:23 (16:10)
  • Dvojka – Jednotka 17:42 (7:28)

Výsledné poradie po 1.kole NEMAK ŽBM:

  • 1. Jednotka
  • 2. Cirkevná
  • 3. Dvojka
  • 4. Štvorka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM