Barbara Dallosová Šport

Náročný víkend žiarskych karatistov: Zabojovali v Košiciach aj v Budapešti

Na prestížny Hungarian Tatami karate cup v Budapešti vyslal žiarsky športový klub len pretekárov do 12 rokov. Starší totiž v tých istých chvíľach bojovali na nominačnom turnaji Majstrovstiev Slovenska v metropole východu. Ako pre Žiarčanov dopadol víkend plný výziev?

Ilustračný obrázok k článku Náročný víkend žiarskych karatistov: Zabojovali v Košiciach aj v Budapešti
Zdroj: Dnes24.sk

Predposledný novembrový víkend patril karatistom v Košiciach i v Budapešti. Naši reprezentanti sa museli rozdeliť, no ani z jedného turnaja sa nevrátili naprázdno.

V Budapešti proti celému svetu

Konkurencia na medzinárodnom turnaji bola naozaj pestrá. 19. ročníka súťaže sa zúčastnilo 550 súťažiacich z 65 klubov z Rumunska, Chorvátska, Maroka, Belgicka, Ruska, Anglicka, Rakúska, Švajčiarska, Bosny a Hercegoviny, Slovenska a domáceho Maďarska.

Do turnaja nasadil žiarsky MŠK len svoje najmladšie talenty, keďže skúsenejší pretekári práve bojovali v Košiciach. Napriek tomuto hendikepu sa našim v Budapešti podarilo vybojovať v silnej konkurencií jednu zlatú, jednu striebornú a tri bronzové medaily, čo nám v celkovom bodovom hodnotení vynieslo 16. miesto.

V kata kategórii 8–9 rokov si bronz vybojoval Šimon Sečkár, rovnako ako jeho klubová spolubojovníčka Ester Šišková. Šimon vo svojej kategórii vybojoval medailu aj v kumite, a to rovno zlatú. V tej istej vekovej kategórii si pripísal striebro Adam Dolnický. Zbierku kovov uzavrel Aris Nikolas Čela, striebrom v kumite v kategórií 12–13 rokov.

Košice patrili Žiarčanom

Zatiaľ čo v Maďarsku sa naši karatisti zapotili proti svetovej konkurencii, ich starší kolegovia sa snažili vybojovať postup na Majstrovstvá republiky. Na záverečnom kole Slovenského pohára v karate pre vekové kategórie 12 – 21 rokov sa v Košiciach stretlo 301 pretekárov zo 47 klubov z celého Slovenska.

Karatisti žiarskeho MŠK sa zúčastnili len disciplíny športový zápas kumite. V kategórii mladších dorastencov sa prebojoval do finále Zdenko Vanka. Zisk striebra mu v celkovom poradí vyniesol 2. miesto. V mladších dorastenkách si bronz vybojovala Natália Rajčanová.

V kadetských kategóriách sa Žiarčanom darilo ešte lepšie, keď Michal Výrostko v kategórii kadetov nenašiel premožiteľa. Po zrátaní všetkých bodov sa stal Michal celkovým víťazom Slovenského pohára. V kadetkách našla premožiteľku až vo finále Nina Jelžová. Jej bodový náskok jej však stačil na celkové 1. miesto a tak sa aj Nina stala celkovou víťazkou Slovenského pohára vo svojej kategórii.

V kategórii juniorov sa Milanovi Laurovovi po zaváhaní v semifinále podarilo vybojovať bronz. Zbierku medailí ukončil striebrom Rastislav Štyriak v kategórii starších juniorov.

Úspešný víkend našich karatistov: Bodovali v Košiciach aj Budapešti
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM