Barbara Dallosová Basketbal

Naši basketbalisti majú za sebou ťažký víkend: V sobotu bodovali, v nedeľu potili krv!

Starší žiaci BK MŠK tento víkend nezaháľali. V sobotu privítali na domácej pôde hráčov z Lučenca, v nedeľu cestovali za súperom do Žiliny. A takto to dopadlo...

Ilustračný obrázok k článku Naši basketbalisti majú za sebou ťažký víkend: V sobotu bodovali, v nedeľu potili krv!
Zdroj: TASR

Na domácej pôde s prehľadom

V sobotu (15.11.) starší žiaci BK MŠK privítali v športovej hale súpera z Lučenca. Žiarčania proti tomuto súperovi nemohli zaváhať, ak ešte chceli pomýšľať na postup do celoslovenskej ligy. Prvá polovica zápasu bola veľmi vyrovnaná a domáci basketbalisti ju dokázali vyhrať len o jeden bod.

Pod košom dominovali súperovi pivotmani. Naši dvaja najvyšší hráči sa dokázali vyfaulovať za 10 a 13 minút. No práve absencia týchto hráčov spojila celé družstvo ešte viac a hráči ako Kotlárik či Medveď priniesli do zápasu ešte väčšiu dravosť a bojovnosť. Tretiu štvrtinu Žiar vyhral 27:8. Podobný priebeh mala aj posledná časť hry a domáci hráči z prehľadom vyhrali celý zápas o 17 bodov.

Posilnení víťazstvom

V takomto naladení, po suverénnom zdolaní Lučenčanov, sa žiarski basketbalisti v nedeľu vybrali do Žiliny. V tomto zápase skupiny stred sa rozhodovalo o poslednom postupujúcom do celoslovenskej ligy. Žiarčania nastupovali s mankom 4 bodov z prvého zápasu a vedeli, že len 100% výkon a výhra o 5 bodov ich posunie ďalej.

Naši chlapci začali dobre, boli agresívni v obrane a aktívni v útoku. Dokázali so súperom držať krok, vyhrávali v prvej štvrtine 4:9 a neskôr 9:13. V tom nastal zlom a na palubovke ostalo len jedno družstvo – Žilina. ,,Niektorí naši hráči po nepremenených strelách priamo spod koša, ktorých bolo okolo 20, a množstve stratených lôpt, úplne psychicky odišli. To sa prejavilo nielen v útoku, ale aj v obrane," opisuje dramatický prelom hry tréner Juraj Horváth.

Podľa jeho slov dokázal súper túto situáciu okamžite využiť a do druhej štvrtiny vstúpil šnúrou 17:0. Tu sa naplno ukázala kvalita súperových hráčov, ktorí vyhrali druhú štvrtinu 23:5. Po prvom polčase sa hra vyrovnala, ale náskok domácich z prvého polčasu sa už nepodarilo dotiahnuť. Žilinčania zaslúžene vyhrali a postúpili do Slovenskej ligy. Žiar bude po prehre pokračovať v oblastnej súťaži stred.

Výsledky a body

BK MŠK Žiar nad Hronom – MBK Lučenec 76:59 (43:33)

Body: Horváth S. 27 (12 ziskov, 5 asistencií), Mihálka V. 13 (7 ziskov), Šály M. 10, Záhorec M. 6, Bača D. 5, Dérer M. 5, Krajčovič J. 2 (8 ziskov), Medveď M. 2, Kotlárik R. 2 (8 doskokov), Vinarčík M. 2, Nagy J. 2,
Hrali aj: Boroš J. (7 doskokov)., Michalov B.

MBK Victoria Žilina – MŠK BK Žiar nad Hronom 86:48 (52:22)

Body: Horváth S. 27, Medveď M. 9, Šály M. 5, Kotlárik R. 2, Šarkozi F. 2, Vinarčík M. 1, Krajčovič J. 1, Mihálka V. 1
Hrali aj: Bača D., Záhorec M., Nagy J., Boroš J., Dérer. M.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM