Barbara Dallosová Šport

Naši karatisti to súperom opäť natreli: Žiar je bohatší o štyri majstrovské tituly, doma zostáva aj Pohár primátora!

Už sme si zvykli, že pretekári žiarskeho MŠK sa bez víťazstiev domov nevracajú. Tentoraz zavítali súperi z celého Slovenska priamo do Žiaru. Naše talenty im na domácej pôde nič nedarovali.

Ilustračný obrázok k článku Naši karatisti to súperom opäť natreli: Žiar je bohatší o štyri majstrovské tituly, doma zostáva aj Pohár primátora!
Zdroj: Dnes24.sk

330 pretekárov z 36 klubov z celého Slovenska sa stretlo na 1. kole Stredoslovenského pohára mládeže v karate. Dejiskom súťaže bolo naše mesto.

Ester a Šimon sú už značkou

Ester Šišková a Šimon Sečkár. Tieto mená sa medzi víťaznými skloňujú takmer vždy. Ani teraz tomu nebolo inak. V úvodnej disciplíne súborné cvičenia kata malí Žiarčania nesklamali. V dievčenskej kategórii 8–9 ročných Ester nenašla premožiteľku. U chlapcov sa o víťazstvo postaral Šimon. Zbierku kovov z tejto disciplíny uzavrela bronzom Radoslava Kučerová v kategórii 5–7 ročných dievčat.

V disciplíne športový zápas kumite sa domácim tiež darilo. V kategórii 8–9 ročných dievčat nad 30 kg si zlato vybojovala Patrícia Vanková. Šimon Sečkár bodoval v kategórii 8–9 ročných chlapcov do 30 kg.

Prekvapenie súťaže

Tým sa stala Viktória Snopková. V kategórii 10–11 ročných starších žiačok do 40 kg sa jej podarilo poraziť aj skúsenejšie súperky a suverénne vyhrať. V kategórii nad 40 kg si za svoj pekný výkon domov odniesla striebro Karolína Hanáková.

Boj o postup na majstrovstvá

V kategóriách nad 12 rokov už išlo o veľa. V hre bol postup na decembrové Majstrovstvá republiky. Aj tu sa našim darilo. Kategóriu mladších dorasteniek do 45 kg ovládla Natália Rajčanová. Titul Majsterky Stredoslovenského zväzu jej patrí právom. Medzi mladšími dorastencami do 50 kg si titul nenechal ujsť Zdenko Vanka. Striebro si v kategórii do 40 kg patrí Veronika Víglašskej. Túto vekovú kategóriu uzavreli bronzami Erik Sklenka a Aris Nikolas Čela vo váhe do 45 kg.

V kadetských kategóriách /14–15 rokov/ sa najviac bodovala Dominika Veisová, ktorá si vo váhe do 54 kg vysúťažila majstrovský titul. V kategórii nad 54 kg získala bronz Nina Jelžová. Streiborná priečka v kategórii kadetov do 63 kg patrí Matúšovi Matuškovi a bronzová Michalovi Výrostkovi. Z kategórie mladších juniorov /16–17 rokov/ do 68 kg si striebro odniesol Milan Laurov. Martina Tatárová ktorá si z kategórie do 59 kg taktiež vyslúžila striebro. Najstarším štartujúcim bol Rastislav Štyriak. Ten si v kategórii starších juniorov /18–20 rokov/ vybojoval majstrovský titul.

Primátorský pohár obhájili

Súčasťou turnaja bola aj súťaž o Pohár primátora mesta Žiar nad Hronom pre klub s najväčším počtom zlatých medailí. Ten mal žiarsky klub v rukách aj minulý rok a obhájil ho bez problémov. ,,Sme veľmi radi, že sa nám medailovou bilanciou 9 zlatých, 5 strieborných a 5 bronzových medailí podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roku a pohár opäť ostal doma," reagoval na zbierku úspechov zavŕšenú Pohárom primátora tréner )Ľubomír Striežovský.

1. kolo Stredoslovenského pohára mládeže v karate patrilo Žiarčanom!
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM