Barbara Dallosová Šport

Naši reprezentanti na Karate Grand Prix Ostrava 2014: Čo priniesli domov z prestížneho turnaja?

297 súťažiacich a 38 klubov z Arménska, Nórska, Ruska, Slovinska, Poľska, Čiech a Slovenska . To bolo zloženie turnaja, na ktorom zabojovali v tejto neľahkej konkurencii aj naši pretekári karate klubu MŠK Žiar nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Naši reprezentanti na Karate Grand Prix Ostrava 2014: Čo priniesli domov z prestížneho turnaja?
Zdroj: Dnes24.sk

V Ostrave, takzvanom oceľovom srdci Európy, sa tentoraz rozbúchalo oceľové srdce v duchu karate. Žiarske talenty si zmerali svoje sily v kata i v kumite v ostravskej športovej hale Polanka nad Odrou.

V kata boli najmenší v najväčšom nasadení :)

Naši pretekári pod dohľadom skúseného trénera Ivana Tatára vyskúšali kvality svojich súperov a domov si doniesli viaceré cenné trofeje. V kata si v kategórii mladšie žiačky 8–9 rokov zlatú medailu vybojovala Ivana Gahírová a rovnako tak zlatú medailu si odniesol v kategórii mladší žiaci 8–9 rokov aj Šimon Sečkár. Viac o Šimim, jednom z našich najväčších talentov, čítajte TU.

Kumite prinieslo všetky tri kovy

V kumite si vyslúžili zlato Adam Dolnický v kategórii mladší žiaci 8–9 rokov do 27kg, Šimon Sečkár v kategórií mladší žiaci 8–9rokov do 32kg a skúsená Martina Tatárová v kategórii junioriek 16–17 rokov do 59kg. Striebro si v kategórii mladšie žiačky 10–11 rokov nad 35kg vybojovala Karin Hanáková a bronz pridala v kategórií mladšie žiačky 8–9 rokov nad 30kg Ivana Gahírová.

,,Naša malá výprava do Ostravy sa skončila úspešne. Krásne výsledky sú odrazom talentu detí, ale hlavne poctivého tréningu. Vďaka patrí deckám za ich výkony, ale aj rodičom, trénerom a všetkým Vám ostatným, ktorí nám pomáhate – pretože práve vďaka tomu môžeme prostredníctvom karate reprezentovať naše ako sa patrí," neskrýval po úspešnom turnaji nadšenie tréner Karate Klubu MŠK Žiar nad Hronom, Miloš Viglašský.

Čítajte tiež: Naši karatisti to súperom opäť natreli: Žiar je bohatší o štyri majstrovské tituly, doma zostáva aj Pohár primátora!

Karate Grand Prix Ostrava 2014: Žiarčania to opäť roztočili!
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM