Barbara Dallosová Rôzne

Návštevníci gagov vs. trópy: Niektorí našli osvieženie tieni, iní rovno vo fontáne! FOTO

35. ročník festivalu humoru a satiry dostal k jubileu darček v podobe vydareného počasia. Miestami to však na rozpálenom Štefánikovom námestí nebola sranda. Aha, ako sa s tým popasovali niektorí návštevníci.

Ilustračný obrázok k článku Návštevníci gagov vs. trópy: Niektorí našli osvieženie tieni, iní rovno vo fontáne! FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbený a široko-ďaleko jediný svojho druhu. Festival humoru a satiry Kremnické gagy napísal uplynulý víkend svoj jubilejný 35. ročník. Gagom vždy patrí zlom augusta a septembra, nevyspytateľné počasie sa teda môže tváriť ako letne, tak i jesenne. Tento rok to bol bezpochyby ten prvý prípad.

Zatiaľ čo minulé leto si Kremnica počas festivalového víkendu užila i pár dažďových kvapiek, tento rok sa slnko lúčilo vo veľkom. Uličky historického mestečka ním boli zaliate už od skorého rána, no najvyššie sa ortuť teplomerov držala vždy krátko popoludní.

Krátko po obede to bol na Štefánikovom námestí doslova boj o kúsok tieňa. Ľudia podriemkávajúci na trávnatých plochách centra, kočíky ochránené pred slnkom kusom textílie, terasy pohostinstiev a reštaurácií preplnené najmä tam, kam dosiahol tieň slnečníka.

Návštevníci Kremnických gagov mali priamo v uliciach mesta niekoľko exteriérových zdrojov pitnej vody, to však niektorým nestačilo a premohla ich chuť ponoriť sa do osviežujúcej tekutiny celkom. Z kúpania vo fontáne na kremnickom námestí mali, samozrejme, najväčšiu radosť práve tí najmenší.

Pozrite si fotky s horúčavou sa pasujúcich návštevníkov i iné zábery z tohtoročných Kremnických gagov v našej fotogalérii.

Kremnické gagy ukončil nedeľný galavečer, na ktorom sa rozdávali ocenenia. Kto si tento rok odniesol Grand Prix, teda absolútnu cenu festivalu, kto nelichotivú Trafenú hus a kam putovali ostatné ceny, sme písali TU.

Čítajte tiež:

Obrovská pocta pre Kremnicu: Gagy sú podľa expertov jedným za najlepších festivalov v Európe

35. ročník Kremnických gagov OBRAZOM: Festival humoru a satiry otvoril nenapodobiteľný Bolek Polívka

Vydarené a poriadne horúce: Kremnické gagy 2015 našim objektívom
20
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM