Barbara Dallosová Rôzne

Nechajte sa inšpirovať žiarskymi mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste

Či je teplo alebo zima, deti by nemali presedieť celé dni vnútri. Ak hľadáte miesta, kde si s vašimi ratolesťami oddýchnete, nemusíte chodiť ďaleko. Vybrali sme pre vás 5 miest, kde trávia žiarske rodinky voľné chvíle. Nechajte sa inšpirovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať žiarskymi mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste
Zdroj: TASR

Osvedčené námestie

Žiarske Námestie Matice slovenskej i okolité centrum patrí v každom ročnom období k častiam mesta, kde možno vidieť najviac ľudí. Mamičky s menšími i väčšími deťmi si ho obľúbili najmä pre jeho univerzálnosť. S úplnými drobcami v kočíku sa dá poprechádzať cez modernú zónu, trošku väčšie ratolesti sa tešia z preliezok, brodiska, či možnosti bicyklovať alebo korčuľovať sa na rozľahlom priestranstve. A čo je najlepšie, mamička sa zatiaľ môže odmeniť chvíľkou pri káve v jednej z tunajších kaviarní a deti má pritom stále v dohľade.

Veronika (34): ,,Matúškovi toto leto učarovala kolobežka. Dávame mu také méty, že a teraz po sochu pred kulturákom, a teraz obíď tú sochu, a teraz po ten dom, a teraz poza javisko… A on sa strašne teší a je pyšný ako plní úlohy. Šťastie, že od toho námestia nebývame ďaleko."

Mariana (29): ,,Mám dve deti, rozdiel rok a pol. Je ťažké udržať ich pozornosť, na tom námestí ale dokážeme stráviť aj dve hodiny a vždy si nájdu nový podnet."

Na park nedajú dopustiť

Žiarsky Mestský park Štefana Moysesa si v posledných rokoch získava čím ďalej tým väčšiu popularitu. Dá sa neskromne povedať, že pre rodinky s deťmi je to skvelá lokalita, ktorá nemá konkurencie ani v okolí. Ticho, pokoj, množstvo zelene, fitness v prírode, pikniková zóna, fontána… Všetko, čo Žiarčania počas akéhokoľvek ročného obdobia vyhľadávajú na trávenie voľných chvíľ, nájdu tu, na jednom mieste.

Simona (35): ,,Tým by som sa asi nemala chváliť, ale do parku chodíme autom (smiech). Nie sme pohodlní, ale už sme sa raz vybrali pešo zo sídliska Pod vŕšky a kým sme tam prišli, deti už boli vyšťavené. Je jedno, či je zima alebo leto, v parku sa vždy niečo dá. Teraz sa chystáme na gaštany."

Hviezdoška

Prvá multifunkčná oddychová zóna pribudla na sídlisku medzi Žiarčanmi známom ako Hviezdoška. Primátor ju slávnostne otvoril takto pred rokom, prešla už teda testom vo všetkých ročných obdobiach. Nemá to byť pritom posledná premena spustnutej zóny na moderné športovisko. Mesto už teraz začína s prácami na medziblokovom priestore v mestskej časti Etapa. na ďalšej oddychovej zóne odštartovali: Koľko mesto za moderný komplex zacvaká?

Monika (26): ,,Nebývame síce na Hviezdoške, ale trochu ďalej, ale raz za čas tam chodievame na ten nový dvor čo minulý rok spravili. U nás máme dvor schátraný je tam pár preliezok ktoré už ani nevyzerajú dobre a ani pre deti nie sú zaujímavé. My sa tešíme na to, čo má byť na Etape, tiež také ihrisko. Na Svitavskej mám rodičov, u nich býva dcéra kým ja som v práci, takže to určite využije,"

Minizoo

Do najbližšej veľkej ZOO sú to z nášho mesta desiatky kilometrov. V Žiari ale máme i svoju vlastnú zoo, aj keď s prívlastkom mini. Jej obyvateľmi sú kengury, pštrosy, kamerunské kozy, holandské kozy, ovce, somáriky, vietnamské prasiatka i zajace. Do maličkej zoologickej záhrady sa dostanete cez žiarsky park. Samozrejme, najväčšiu radosť z výletu sem majú tí najmenší obyvatelia.

Simona (35): Zabaviť nášho mladšieho syna je niekedy naozaj ťažké, pri ničom dlho nevydrží. Keď ale ideme pozrieť zvieratká, nie a nie ho dostať domov. Najradšej by za nimi vliezol cez tie ohrady (smiech)."

Čítajte tiež: Roztomilé ZÁBERY, ktoré vám zaručene vylepšia deň: Raňajky v žiarskej minizoo :)

Fleky na púšťanie šarkanov

A na záver špeciálny tip. Jesenný vietor, ktorý sa už niekoľko týždňov preháňa naším mestom, vytvára skvelé podmienky na púšťanie šarkanov. Aby šarkan vzlietol čo najvyššie, pýta si tiež rozľahlú a rovinatú plochu. Podľa rád Veroniky a Simony, ktoré majú doma synčekov, sú najlepšími flekmi lúka na sídlisku Pod vŕšky a lúka za garážami za druhou základnou školou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM