Martin Károly Samospráva

Nechcete cesty ako golfové ihrisko? Dajte radnici tipy na jamy, ktoré vás štvú!

Namiesto cesty golfové ihrisko. Aj tak by sa s nadsádzkou dali okomentovať niektoré vozovky v SR plné jám po tom, čo naplno udrelo typicky zimné počasie. Všimli si to i na radnici a tak aj napriek tomu, že zima zrejme ešte nepovedala posledné slovo, začali aspoň s čiastočnými opravami komunikácií.

Ilustračný obrázok k článku Nechcete cesty ako golfové ihrisko? Dajte radnici tipy na jamy, ktoré vás štvú!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka počasiu, záťaži a tiež vykonávanú zimnú údržbu, dochádza počas zimného obdobia k zvýšenému poškodeniu vozoviek. Aj napriek tomu, že zima ešte na strednom Slovensku nepovedala posledné slovo, začal Žiar nad Hronom, prostredníctvom svojej Technických služieb s.r.o. uplynulý víkend s čiastočnými opravami miestnych komunikácií.

Kritické jamy

Prvá fáza opravovania výtlkov v tomto roku sa uskutočnila cez víkend 2. a 3. februára, hneď ako ustúpili najväčšie mrazy, a to na cestných komunikáciách, ktoré patria pod správu mesta a na ktorých boli výtlky najväčšie a mohlo by tak dôjsť k poškodeniu automobilov.

Rady odborníka, čo robiť, ak sa jame už nedá vyhnúť, si prečítajte TU: Zaručené rady odborníka: Ak vletíte autom do jamy, hlavne nebrzdite!

"Pracovalo sa najmä na uliciach Dr. Janského a Š. Moysesa, ale aj na Chrástekovej ulici a na Ulici Dukelských hrdinov, blízko tržnice. Ako každý rok, aj teraz sa s kompletnou úpravou poškodených ciest a chodníkov po zimnom období začne na jar. Predtým, ako sa výtlky a jamy zalejú asfaltom, budú vyfrézované, konkretizuje Martin Baláž, hovorca mesta.

O plánoch na opravu Ulice SNP, ktoré patria Banskobystrickému samosprávnemu kraju sme vás informovali minulý týždeň: FOTO a VIDEO: Obrovské jamy na cestách. Toto sú hororové zážitky vodičov…
Desivé video rozbitých vozoviek: Toto je reakcia šéfa Slovenskej správy ciest!

Dajte svoj tajný tip

S vyhľadávaním jám môžete žiarskej radnici pomôcť aj vy. Pošlite nám na mail karoly@global24.sk vaše tipy na jamy na mestských cestách, ktoré sú podľa vás najväčšie a my s nimi oboznámime zodpovedných pracovníkov na radnici.

Foto/ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM