Barbara Dallosová Správy

Neďaleko Žiaru má vzniknúť nový výrobný závod: Práca pre 320 ľudí!

Nový výrobný podnik by mohol znamenať 320 nových pracovných miest v regióne. Jeho výstavba by mala stáť viac než dva milióny eur, investor plánuje závod postaviť za niekoľko mesiacov...

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Žiaru má vzniknúť nový výrobný závod: Práca pre 320 ľudí!
Zdroj: TASR

V areáli bývalej Preglejky v Žarnovici plánuje spoločnosť Neuman výstavbu nového výrobného závodu, ktorý by mal vzniknúť prestavbou priestorov v existujúcom objekte. Vzniknúť by tu mali stovky pracovných miest.

,,Po prestavbe sa bude v priestoroch realizovať druhotné spracovanie hliníkových profilov, najmä mechanické – trieskové opracovanie hliníkových profilov za účelom výroby rôznych hliníkových súčiastok a výroba hliníkových konštrukcií pre strojársky, automobilový, elektrotechnický a stavebný priemysel," uvádza sa v zámere, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

S výstavbou závodu, ktorá by mala trvať približne osem mesiacov, plánuje spoločnosť začať po ukončení procesu EIA. Predpokladané investičné náklady na stavbu sú 2,6 milióna eur. Okrem výrobnej haly spoločnosť v areáli počíta aj so sociálnou a administratívnou časťou. ,,Ide o využitie schátraných nevyužitých priestorov, ktoré po prestavbe poskytnú priestor pre výrobné zariadenia a skladovacie plochy," uvádza sa v zámere s tým, že zároveň dôjde k využitiu a renovácii chátrajúcich objektov a vytvoreniu viac ako 320 pracovných mi­est.

Môže vás zaujímať:

Jeden klik a hneď si urobíte prehľad: Takéto pracovné miesta sú aktuálne voľné v Žiari a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM