Barbara Dallosová Kultúra

Nehľadajte zložito, čo sa bude diať v Žiari a okolí: Naše tipy na celý týždeň v jednej kocke

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si von na zaujímavú akciu rozhodne patrí medzi super spôsoby, ako si vyčistiť hlavu. Prinášame vám prehľad podujatí, ktoré vám odporúčame v Žiari nad Hronom a okolí počas nasledujúcich dní zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Nehľadajte zložito, čo sa bude diať v Žiari a okolí: Naše tipy na celý týždeň v jednej kocke
Zdroj: Dnes24.sk

Zimomravenie

29.2 – 6.3. (program počas cel. týždňa), Banská Štiavnica
Symbolom siedmeho ročníka banskoštiavnického rodinného festivalu Zimomravenie, ktorý v meste začne v pondelok 29. februára, sa stala dúhová planéta. Festival bude prebiehať celý týždeň, kompletný program sme vám priniesli TU.

Večer pod hviezdnou oblohou

piatok o 18:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom
Multimediálny program vás oboznámi s vývojom vesmíru od kozmologických mierok po slnečnú sústavu, počnúc veľkým treskom, cez vznik a vývoj galaxií, formovanie prvých hviezd a ich sústav až po utváranie planét a bezprostredného okolia nášho domova…

Kinotip: Chlapec

piatok o 20:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Mladá Američanka začne po svojom príchode do Anglicka pracovať ako pestúnka v odľahlej dedine. Zistí však, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika v životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako ich synovi, ktorý pred rokmi zomrel. Potom ale prichádza rad nevysvetliteľných udalostí…

Expedičná kamera

sobota o 16:30, Kino Akropola, Kremnica
Festival najúspešnejších cestovateľských a outdoorových filmov uplynulej sezóny, Expedičná kamera, opäť mieri do kín. 7. ročník bude prebiehať vo viac ako 200 českých a slovenských mestách, medzi ktorými nechýba ani Kremnica.

Prežil som zázrak

6. marca o 18:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Monodráma pod režisérskou taktovkou Petra Luptovského. Divadelná hra inšpirovaná pôvodným scenárom Muž je muž. Inscenácia o mužovi, ktorý prehodnocuje svoj doterajší život.

Jarný salón 2016

do 7. marca, Výstavná sála MsKC Žiar nad Hronom
28. ročník regionálneho kola neprofesionálnej výtvarnej tvorby v okresoch Žiar nad Hronom, Žarnovica a Banská Štiavnica sa i tento rok koná pod názvom Jarný salón. Diela amatérskych umelcov si môžete pozrieť vo výstavnej sále žiarskeho MsKC ešte do 7. marca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM