Zuzana Vajayová Rôzne

Nekonečný súdny spor v Slaskej pokračuje

Súdny spor medzi obcou Slaská a spoločnosťou Azex s.r.o., v ktorom ide o viac ako sto tisíc eur, stále pokračuje. Krajský súd už po druhýkrát vrátil celé konanie pred okresný súd v Žiari nad Hronom.

„Rozsudok okresného súdu bol začiatkom mája krajským súdom v Banskej Bystrici zrušený a vec mu bola vrátená na ďalšie konanie,“ začína opisovať súčasný stav starosta obce Slaská, Daniel Gelien. Na okresnom súde má byť vykonané dokazovanie, podľa požiadaviek krajského súdu. Gelien stále zastáva stanovisko, že Slaská nikomu nespôsobila škodu, no nezavrhuje ani možnosť prípadného zmieru: „Nikdy nehovorím nikdy,“ konštatoval Gelien, pričom vzápätí dodáva, že mimosúdny zmier považuje za nepravdepodobný: „Protistrana si myslí opak, čo je jej právo.“

Keďže rozsudok vrátením na okresný súd nenadobudol právoplatnosť, obec nemusí spoločnosti Azex s.r.o. vyplatiť sumu viac ako 145 tisíc eur. „Keď sa konanie toľko ťahá, verím, že sa to nejako vyrieši,“ komentoval situáciu okolo sporu konateľ spoločnosti Azex s.r.o., Milan Sekera. Ten sa stále cíti byť zo strany obce poškodený, no spolieha sa v tomto prípade na kompetenciu súdov.

Slaská je v súdnom konaní so spoločnosťou Azex s.r.o. už od roku 2008. Predmetom sporu je nedodržanie predkupného práva zo strany obce na viac ako 60 hektárov pôdy a lesných pozemkov, ktoré mala spoločnosť od dediny v prenájme. Spomínané pozemky, po jednostrannom odstúpení od zmluvy zo strany obce, Slaská predala za symbolickú sumu pozemkovému spoločenstvu v dedine. Nekončiaci spor sa stal súčasťou aj minuloročného predvolebného boja o post starostu v Slaskej.

KP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM