Rôzne Správy

Nepopulárna páka na vodičov: Žiarski mestskí chcú nakúpiť nové papuče

Neobľúbené, no účinné zariadenia, chcú mestskí policajti vymeniť za nové. Tie, ktoré používajú, majú totiž zásadný problém.

Ilustračný obrázok k článku Nepopulárna páka na vodičov: Žiarski mestskí chcú nakúpiť nové papuče
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarska Mestská polícia (MsP) plánuje nakúpiť nové technické prostriedky na zabránenie odjazdu vozidla, tzv. papuče. V súčasnosti disponuje piatimi kusmi, podľa náčelníka MsP Róberta Šišku sú však neskladné, čo policajtom komplikuje prácu.

Majú svoje roky

Podľa Šišku ich používajú už viac rokov a viackrát ich renovovali. Papuče sú univerzálne, takže sa dajú nastaviť na rôzne veľkosti profilu pneumatiky.

,,Jediný problém, ktorý s nimi máme je, že sú neskladné a zaberajú celý batožinový priestor. To nám dosť komplikuje život v prípade, že robíme odchyt túlavého psa, v podstate ho nemáme kam umiestniť," podotkol Šiška.

Aktuálne preto hľadajú iné alternatívne možnosti, keďže na trhu sú dnes už dostupné skladnejšie a takisto univerzálne verzie týchto zariadení.

Najkritickejšie je centrum mesta

Priestupky na úseku statickej dopravy sú podľa náčelníka jednými z najčastejších, pričom najviac ich evidujú v centre mesta. V minulom roku tvorili 56 percent zo všetkých priestupkov. Išlo celkom o 1251 priestupkov, pričom v 510 prípadoch policajti použili aj spomínané zariadenia.

,,Ide o donucovací prostriedok, ktorý nám pomáha v tom ohľade, že vieme rýchlo zistiť páchateľa priestupku a vieme veľmi rýchlo ten priestupok na mieste vyriešiť bez toho, aby sme ho museli odstupovať správnemu orgánu," dodal v tejto súvislosti Šiška.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM