Barbara Dallosová Krimi

Nešťastná križovatka pri Žiari: Na TOMTO sa dohodli policajti so správcami ciest!

Križovatku v Lehôtke pod Brehmi, rovnako ako tú v Šášovskom Podhradí, považujú vodiči za nebezpečnú. Žiarsky dopravný inšpektorát sa rozhodol situáciu riešiť. Zvolali stretnutie so zástupcami Národnej diaľničnej spoločnosti a Slovenskej správy ciest. A...

Ilustračný obrázok k článku Nešťastná križovatka pri Žiari: Na TOMTO sa dohodli policajti so správcami ciest!
Zdroj: Dnes24.sk

Križovatky trápia už dlhšie

Lehotská križovatka, rovnako ako križovatka v Šášovskom Podhradí sú problematické už dlhšie. Medzi prvé opatrenia patrilo zníženie rýchlosti, o ktorom sme písali v článku V neprehľadných križovatkách znížili rýchlosť Dôkazom toho že ľudia dávajú najavo svoju nespokojnosť bola aj originálna značka ktorá zdobila šášovskú križovatku Šašovská križovatka s novou značkou v štýle DADA: Recesisti takto upozornili na nezmysel :)

Kopec pôjde dole

„Áno dohodli sme sa. V prípade križovatky v Lehôtke policajný zbor ako iniciátor tohto pracovného stretnutia zašle výzvu Národnej dialničnej spoločnosti aby tento nedostatok odstránila. Pretože ide o súkromné pozemky, bude musieť kontaktovať vlastníkov pozemkov, vyžiadať súhlasy, aby mohlo dôjsť k zemným úpravám,“ povedal riaditeľ Okresného dopravného inšpektorátu v Žiari nad Hronom, Július Remenár.

Mnohí vodiči idúci po tejto trase v posledných dňoch si však mohli všimnúť, že na pozemku už pracujú bagre. „Národná diaľničná spoločnosť už vybagrovala tú časť pozemku, ktorú vlastní, to je však malá časť, to by problém výhľadu nevyriešilo,“ vysvetľuje Remenár.

Vodiči si ešte počkajú…

„Ako som spomínal, ide o súkromné vlastníctvo, riešenie problému bude teda zdĺhavé na prípravu. Odstránenie terénnej nerovnosti je rýchla záležitosť, no budú sa musieť po jednom kontaktovať všetci vlastníci,“ vyjadril sa Remenár k otázke časového hľadiska.

Šášovská križovatka bude stále strašiť

Rovnako neobľúbená je aj šášovská križovatka. Tá bude ale pravdepodobne vodičom komplikovať život aj naďalej. „Pri šášovskej križovatke sme zamrzli na technických normách, príslušné normy nám neumožňujú s touto situáciou pohnúť. Momentálne okrem obnovy vodorovného dopravného značenia nie sme schopní nič urobiť,“ dodal na záver Remenár.

O stanovisko sme požiadali aj Slovenskú správu ciest a Národnú diaľničnú spoločnosť. Článok budeme aktualizovať

Nešťastná križovatka pri Žiari: Na TOMTO sa dohodli policajti so správcami ciest
3
Galéria
Foto: Barbara Dallosová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM