Barbara Dallosová Krimi

Nešťastný úraz dvoch Novobančanov: Otec (55) a syn (33) boli kolegovia, v práci ich privalil transformátor!

Muži, ktorých v práci privalil niekoľkotonový transformátor boli otec a syn. Dvaja Novobančania skončili s vážnymi zraneniami dolných končatín. U jedného z nich bola nevyhnutná i amputácia.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastný úraz dvoch Novobančanov: Otec (55) a syn (33) boli kolegovia, v práci ich privalil transformátor!
Zdroj: TASR

Otec a syn z Novej Bane, obaja Miroslavovia, boli kolegami v elektrárňach Mochovce. V pondelok popoludní ich v práci privalil transformátor. O prípade informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

,,V pondelok 13.7. 2015 asi o 13:20 hod. došlo v elektrárni Mochovce v nízkotlakovej kompresorovej stanici k úrazu dvoch zamestnancov. Šlo o otca Miroslava (55) a syna, takisto Miroslava (33) z Novej Bane. Mužom boli spôsobené zranenia dolných končatín so zatiaľ nezistenou dobou liečenia. Starší muž má amputovanú nohu od členku a jeho syn utrpel zlomeninu stehennej kosti," uviedla hovorkyňa.

Muži podľa slov Čuhákovej umiestňovali transformátor do nízkotlakovej kompresorovej stanice. Transformátor bol na vysokozdvižnom vozíku, pri jeho ukladaní na zem si pravdepodobne nevšimli že došlo k jeho vykriveniu následkom čoho sa začal nakláňať na ľavú stranu. Niekoľkotonové padajúce zariadenie podľa polície oboch pracovníkov privalilo.

,,V prípade je prijaté trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví," dodala na záver Čuháková.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM