Barbara Dallosová Kultúra Kultúra

Netradičný adventný koncert v Kremnici, program si ľudia zvolia sami: Hráme o vstupenky v hodnote 36 eur!

Tohtoročný adventný koncert sľubuje meno známeho hudobného telesa, špecialitou podujatia má byť hlasovanie, v ktorom si ľudia sami vyberú, čo chcú počuť. Od Bacha po Beatles... Hrajte s nami o volňásky!

Ilustračný obrázok k článku Netradičný adventný koncert v Kremnici, program si ľudia zvolia sami: Hráme o vstupenky v hodnote 36 eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Adventný koncert aj vianočné mini trhy ponúkne podujatie Vianoce na hrade, ktoré už tradične organizuje NBS – Múzeum mincí a medailí v Kremnici. Na tohtoročnom Adventnom koncerte v Kostole sv. Kataríny na Mestskom hrade v Kremnici vystúpi Moyzesovo kvarteto a jeho hosť Veronika Šikulová.

Publikum si vyberie samo

,,Koncert sa uskutoční v štvrtú adventnú nedeľu, 20. decembra o 18:00 hod. Vianoce na hrade však začnú už popoludní o 15:00 – vianočné mini trhy na Mestskom hrade aj tento rok vytvoria atmosféru plnú pohody a sviatočnej nálady," informovala Erika Grniaková z múzea.

Moyzesovo kvarteto si v tomto roku pripomína 40. výročie od svojho vzniku, a tak si pre túto príležitosť pripravilo špeciálny program pod názvom Vyberte si svoju hudbu Od Bacha po Beatles. ,,Publiku ponúka zoznam 40 skladieb, program koncertu bude zostavený na základe hlasovania. Hlasovacie lístky budú k dispozícii pri predpredaji v expozíciách múzea a budú zaradené do losovania o výhru," priblížila Grniaková.

Zoznam skladieb nájdete TU.

Teleso, ktoré má pochodený svet

Moyzesovo kvarteto je od svojho založenia v roku 1975 jedným z najpopulárnejších komorných zoskupení na Slovensku. Slovenskú hudobnú kultúru s úspechom prezentovalo takmer vo všetkých štátoch Európy, v Japonsku, Indii, Maroku, USA a na Kube. Repertoár telesa zahŕňa hudbu všetkých štýlových období, nevynímajúc bohatý výber z diel súčasných slovenských autorov.

Koncertné vystúpenie bude umeleckým slovom sprevádzať Veronika Šikulová, ktorá je autorkou aktuálnej knižnej novinky Moyzesovo kvarteto 40, venovanej výročiu hudobného zoskupenia. Moyzesovo kvarteto získalo v roku 2015 Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii hudba. Veronika Šikulová je laureátkou prestížneho literárneho ocenenia Anasoft litera za rok 2015.

V hre je 6 vstupeniek!

S portálom Žiar24 hráte o 6 vstupeniek na podujatie v celkovej hodnote 36 eur, a to za jedinú odpoveď.

Súťažná otázka: Koľké výročie vzniku si tento rok pripomína lákadlo podujatia Vianoce na hrade, teleso Moyzesove kvarteto?

Odpovede posielajte na e-mailovú adresu ziar@global24.sk do soboty 5. decembra. Aby sme mohli výhercov čo najrýchlejšie kontaktovať, pripojte i svoje celé meno a telefónne číslo.

Zdroj: TASR/Dnes24

Vianoce na hrade: Tradičné mini trhy aj veľkolepý koncert
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM