Rôzne Správy

Nevídaná učebná pomôcka na neďalekej základke: Živý aligátor!

Aligátor v škole? Prečo nie. Kajman okuliarnatý má byť pre deti názornou ukážkou, ako prebiehala evolúcia a ako vznikali stavovce.

Ilustračný obrázok k článku Nevídaná učebná pomôcka na neďalekej základke: Živý aligátor!
Zdroj: TASR

Areál Základnej školy s materskou školou Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach má nového obyvateľa. Počas prázdnin v tunajšom areáli vybudovali terárium pre kajmana okuliarnatého.

Kajman okuliarnatý v škole

,,Je to hlavne preto, že chceme viac prezentovať evolúciu živočíchov. Tieto plazy tu už boli pred 280 miliónmi rokov," priblížil riaditeľ školy Pavel Michal s tým, že aligátory sú pre deti názornou ukážkou, ako prebiehala evolúcia a ako vznikali stavovce. V budúcnosti by mali terárium doplniť aj kópie lietajúcich plazov.

,,Čo je u nás novinkou, tak tento rok otvárame na škole dve prvé triedy, takže sme prijali aj novú učiteľku," podotkol riaditeľ. Do prváckych lavíc tu zasadne 25 žiakov, čo je o niečo viac, ako v minulom roku. Keďže skúsenosti ukázali, že 25 prváčikov je na jednu triedu veľa, rozhodli sa otvoriť dve. Učiteľky sa tak môžu podľa neho deťom venovať viac individuálne.

Novinkou je aj ihrisko

Na škole pribudlo v uplynulých mesiacoch aj nové multifunkčné ihrisko, ktoré škola vybudovala vďaka podpore z ministerstva vnútra vo výške 25 000 eur, sumou 6 000 eur prispela škola z vlastných zdrojov.

,,Na škole máme dobre vybudovanú telocvičňu, ale ihrisko pre vonkajšie aktivity nám chýbalo," uviedol riaditeľ s tým, že nové ihrisko bude slúžiť miestnym školákom počas vyučovania a krúžkov. Využívať ho však bude aj materská škola, no a prístupné ho chcú nechať pre verejnosť aj mimo vyučovania.

V rámci výstavby ihriska škola vybudovala aj nové parkovacie miesta pre 15 áut. ,,Naša škola je v hornatom teréne a bolo veľmi ťažké v okolí školy zaparkovať. Autá nám chodili do areálu školy, čo nie je veľmi ideálne," zhodnotil Michal s tým, že teraz majú rodičia a deti pohodlný prístup do školy a pritom nemusia vchádzať autami do areálu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM