Barbara Dallosová Basketbal Šport

Nevšedný ročník Žiarskeho streetballu: Lejak úplne zmenil plány, FOTO

Basketbalový turnaj pod holým nebom je v Žiari populárnou akciou. Za jeho dvadsaťročnú históriu sa ale ešte nestalo to, čo túto sobotu...

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný ročník Žiarskeho streetballu: Lejak úplne zmenil plány, FOTO
23
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Obľúbená žiarska športová akcia písala svoj 21. ročník. To, čo robí streetball streetballom, je že si ho hráči aj návštevníci vychutnajú pod holým nebom. Vrtochy počasia ale rozhodli inak a prvý raz v dvadsaťročnej histórii sa streetball musel presúvať pod strechu. V deň konania akcie (16.9.) od rána husto pršalo a organizátorov čakala dilema. Ako vysvetlil športový riaditeľ žiarskeho basketbalového klubu Norbert Nagy, v hre bola i možnosť streetball preložiť na iný termín.

Rýchly presun do haly

,,Rozhodnutie o riešení nepríjemnej situácie prišlo v skorých ranných hodinách. Turnaj sa celý presunul do ZUS arény, novozrekonštru­ovanej športovej haly. Z časových a priestorových dôvodov sme museli vypustiť z programu turnaja kategóriu OLD-YOUNG, teda otec a syn. Všetky deti však štartovali v kategórii MINI, takže nikto z najmenších streetbalistov nemusel byť sklamaný," hovorí Nagy.

Po definitívnom rozhodnutí prišla drina. Všetko potrebné sa totiž z areálu druhej základnej školy muselo v krátkom čase preniesť do žiarskej športovej haly. Organizátori si aj napriek zmene plánov priebeh podujatia pochvaľujú.

,,Vonku vytrvalo pršalo, vo vnútri však bola vynikajúca nálada. Všetci účastníci streetballu sa zomkli a vychutnávali si nezvykle komornú atmosféru basketbalového turnaja. Pekným spestrením turnaja bola okrem kategórií MINI, ŽIACI a KADETI aj kategória určená basketbalovým vyslúžilcom, veteránom, ktorí svoje najlepšie basketbalové roky v drese Žiaru nad Hronom majú za sebou. Kategória OLD-muži nad 40rokov za účasti 4 tímov predviedla súboje, kde nešlo ani tak o víťazstvo, ako u mládežníckych kategórií, ako skôr o zábavu, pri tej sa zasmiať a hlavne sa nezraniť," opisuje Nagy netypický streetball a dodáva, že 22. ročník už určite prebehne na vonkajších kurtoch žiarskej základky.

Výsledky turnaja

  • Kategória MINI: 1. Melagovci 2. Kartíkovci 3. Dankovci
  • Kategória ŽIACI: 1. Elite 2. Turbo 3. 4G-čka
  • Kategória KADETI: 1. Medený kotlík 2. Drviči 3. Taktici
  • Kategória OLD-muži nad 40: 1. MASH 4077 2. Bajkonur 3. Doktori
  • Najlepší strelec trestných hodov: Oliver Ondrík
  • Najlepší strelec trojok: Richard Truben
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM