Barbara Dallosová Šport

Nezabudnuteľný zážitok pre žiarskych plavcov: Ema a Alex sa stretli s elitnými športovcami z celého sveta!

Predveľkonočný víkend nadobudol pre Emu Barančokovú a Alexa Karkuša celkom nový rozmer. Šikovní Žiarčania sa nominovali na preteky so známymi športovcami, o ktorých predtým len čítali a počúvali...

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľný zážitok pre žiarskych plavcov: Ema a Alex sa stretli s elitnými športovcami z celého sveta!
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodný turnaj, na ktorom sa stretla svetová plavecká elita, sa konal na Štiavničkách v Banskej Bystrici. Toto špičkové plavecké podujatie usporiadal domáci plavecký oddiel KTV UMB spolu s ďalšími organizátormi.

Najväčšie esá

Predstavili sa na ňom najlepší prsiari sveta – Juhoafričan Cameron van der Burgh, Fabio Scozzoli z Talianska a Marco Koch z Nemecka. Medzi top plavcov patrili aj rekordéri Gábor Financsek, Artúr Osváthz, Nikola Obravac, majstri Európy Jenny Mensing a Gergo Kis. Samozrejme, nechýbali ani naše najväčšie slovenské plavecké pýchy – finalisti z majstrovstiev Európy- Tomáš Klobučník, Katka Listopadová a čerstvá držiteľka titulu juniorského majstra Európy Barbara Mišendová.

Štiavničky ovládol silný športový duch. Stretlo sa tu až 242 plavcov z 18 krajín sveta, reprezentačný výber Slovenska a medzi všetkými zvučnými menami aj dvaja Žiarčania, Alex Karkuš a Ema Barančoková.

Naše dve výrazné plavecké nádeje si teda okúsili akýsi oymp v tomto športe. Na prestížne preteky sa Alex s Emou nominovali svojimi osobákmi. Počas dvoch dní mali možnosť nielen svoje osobné rekordy ešte zlepšiť, ale aj naživo vidieť a pretekať spolu s olympíjskými víťazmi a európskymi či svetovými majstrami.

Alexove osobáky

Že sú vode ako doma, dokázali členovia žiarskej dvojky aj v bystrických vodách. Ako obvykle nesklamali a vyplávali spolu 7 nových osobných rekordov. Alex vyplával šesť osobákov, najlepšie umiestnenie – 4.miesto – získal v disciplíne 100m znak, dve 7.miesta si vyslúžil za 100m voľným spôsobom a 100m motýlik, 8.miesto v disciplíne na 200m polohové preteky a v šprintoch medzi top plavcami skončil na 12. (50Z) a 37. (50VS) mieste.

Ema Barančoková najlepšie zaplávala znak na 100m, ktorý jej priniesol 7.miesto. V kraulovej stovke skončila na 12. mieste, v disciplíne 200m znak jej patrilo 16.miesto. V šprintoch skončila v rebríčku na 22. (50Z) a 35. (50VS) mieste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM