Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nočné kúpanie v Žiari a okolí nenájdete: Ktoré bazény sú otvorené najdlhšie?

Nelákajú vás prepchaté kúpaliská, krik a slnečná páľava, alebo pracujete až do večera? Zisťovali sme, kde v okolí sa dá okúpať aj na sklonku dňa.

Ilustračný obrázok k článku Nočné kúpanie v Žiari a okolí nenájdete: Ktoré bazény sú otvorené najdlhšie?
Zdroj: TASR

Horúce letné dni lákajú k vode. V Žiari nad Hronom a okolí je niekoľko kúpalísk, kde sa môžeme osviežiť. My sme zisťovali, ktoré z nich ponúkajú možnosť okúpať sa aj tým, ktorí nemajú v obľube celodennú páľavu alebo musia letné dni tráviť v práci.

Najdlhšie ťahajú vo Vyhniach

Nočné kúpanie pod hviezdami túto sezónu neprevádzkuje ani jedno z kúpalísk v Žiarskom okrese. Najneskôr večer zatvára svoje brány Vodný raj vo Vyhniach. Kúpalisko víta návštevníkov od deviatej rána a otvorené je do 20:30 hod., avšak posledný možný vstup na kúpalisko je o 18:30 hod. Kúpalisko v Sklených Tepliciach, ktoré tiež láka na termálnu vodu, je v tejto časti sezóny otvorené do šiestej podvečer s výnimkou nedele, kedy zatvára o polhodinku skôr.

Ako pre Žiar24 uviedol Peter Jagoš zo žiarskych Technických služieb, ani naše plážové kúpalisko nočné kúpanie neponúka, otvorené je však denne do 19:00 hod. Odporúčaný posledný vstup je o šiestej večer.

Tento rok bez kremnickej Kataríny

Z ponuky kúpalísk v regióne tento rok vypadlo termálne kúpalisko Katarína v Kremnici. Ako na začiatku júla potvrdil jeden z majiteľov areálu Martin Olejár, kúpalisko tohtoročnú sezónu vynechá kvôli technickým problémom. Aj napriek tomu ale kremnické kupko návštevníkov privíta, a to v jeden augustový víkend, kedy sa stane dejiskom podujatia Letný Big Air v meste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM